24.7 C
Igualada
Dissabte, maig 21, 2022

El Consell Comarcal exposa l’experiència del porta a porta al Fòrum de Municipis d’Alcoi

El Consell Comarcal de l’Anoia ha participat, aquest mes de març, en el Fòrum de Municipis celebrat a Alcoi, centrat en l’“Intercanvi d’experiències en gestió de residus domèstics i assimilables”.

En el marc d’aquest fòrum, es van fer dues presentacions de casos pràctics d’implantació del sistema porta a porta, la del municipi alacantí de Banyeres de Mariola i la de l’ens comarcal, que va exposar l’experiència d’Anoiaverda.

Els representants anoiencs van explicar com funciona el model combinat de porta a porta i àrees tancades, els serveis complementaris que s’ofereixen, la tecnologia implantada en camions i softwares, així com totes les tasques d’educació i comunicació ambiental que es duen a terme, tant durant la implantació com en el seguiment posteriori, entre d’altres aspectes.

El vicepresident 2n del Consell Comarcal i responsable de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, Santi Broch, afirma que “des que l’Anoia va començar a adoptar el sistema porta a porta hem millorat notablement els índexs de recollida selectiva i, allò que sens dubte és més important, hem incrementat de forma molt notable la sensibilització i la implicació de la ciutadania”.

Segons dades d’Anoiaverda, l’any 2021 gairebé 6.500 habitatges en nuclis urbans i 2.100 en urbanitzacions ja s’havien incorporat al sistema de porta a porta del Consell Comarcal i poc més de 1.000 funcionen amb àrees tancades. A més, Anoiaverda també va recollir els residus de prop de 700 grans productors.

Del total dels residus recollits, el 41% va correspondre a orgànica, el 21% a fracció resta, el 15% a envasos, el 10% a paper i cartró, el 10% a vidre i el 3% a voluminosos.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Demà torna a la Festa de l’Arbre de Maig a la plaça Pius XII

Demà dissabte 21 de maig, a partir de les 7 del matí i durant tot el dia, a la plaça Pius XII se celebrarà...

Oberta la convocatòria per accedir a ajuts per rehabilitar pisos buits

L’Ajuntament ja ha obert una nova convocatòria de subvencions per arranjar pisos buits i cedir-los a la bossa de lloguer assequible de l’Ajuntament. Es...

Déu ha mort!

Hi va haver Chanelazo. Let’s go. La noia d’Olesa ho va petar, a cop de maluc i lletra amb refilets d’Spanglish. El mundo ‘tá...

Un estudi de la Generalitat alerta del risc d’inundació a Igualada i la Conca pel canvi climàtic

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública, durant un període de 3 mesos, el Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI)...

Apunyalen el guàrdia de seguretat de l’estació d’Igualada en ple dia

Avui dijous a les 3 de la tarda, un individuu ha apunyalat per l’esquena el guàrdia de seguretat privada que hi ha a l’estació...
Compartir