10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

El Consell Comarcal engega un projecte de teràpies assistides amb cavalls
E

Publicitat

Arran d’una experiència prèvia amb una persona derivada des dels serveis socials de l’Anoia, el Consell Comarcal de l’Anoia amb la col.laboració del Centre de Salut Mental de l’Anoia i “Cal Graells Equinoteràpia” han presentat un projecte de teràpies assistides amb cavalls per a persones provinents de l’àmbit de la salut mental.

Els destinataris seran persones amb dificultats associades a diversos diagnòstics de salut mental. D’entrada el projecte consistirà en 16 sessions, amb una valoració prèvia i posterior de l’estat dels participants per estudiar l’impacte global de l’activitat en la persona.

El centre de teràpies assistides amb cavalls Cal Graells, situat al terme municipal de Calaf, parteix d’experiències prèvies, tant a nivell d’acompanyament individual com grupal amb persones amb diagnosis com les dels beneficiaris del projecte.  Les teràpies assistides amb cavalls aprofitament de les qualitats naturals de l’animal i s’utilitza en una perspectiva d’habilitació o rehabilitació integral de l’individu. Integra de manera harmònica elements vinculats a les àrees de salut, educació i equitació, en un abordatge necessàriament multidisciplinari i procurant la seva màxima eficàcia terapèutica.

Cal Graells també ha treballat en projectes semblants amb altres entitats, per exemple durant 8 anys amb l’Associació Alba de Tàrrega o el Centre Espígol de Cervera. L’associació ha col·laborat amb l’Associació de cardiopaties congènites infantils de Catalunya, amb els quals vàrem realitzar colònies amb cavalls alguns estius, o amb SARAU, organitzant activitats de lleure, amb el projecte Mosaic de Manresa. També han dut a terme les Jornades d’esport adaptat (equitació adaptada) de la Diputació de Barcelona, a les quals van assistir persones provinents de diferents entitats de Catalunya vinculades a l’àmbit de la salut mental.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies