El Consell Comarcal convoca les beques menjador per al curs 2020-2021

3 de juny de 2020

El Consell Comarcal de l’Anoia ha obert, aquest 1 de juny, la convocatòria de sol·licituds d’ajuts individuals per a la utilització del servei escolar de menjador destinats a alumnes escolaritzats en centres de segon cicle d’educació infantil, educació primària, secundària de jornada partida, a més d’educació especial de centres públics i concertats de la comarca de l’Anoia. El termini per a optar-hi és el proper 19 de juny.

La vicepresidenta de Serveis a les Persones, Carme Zaragoza, assegura que “aquest any ens trobem davant d’un escenari imprevisible, ja que no es poden preveure amb exactitud els efectes socials derivats de la COVID-19 a la nostra comarca”. Això, afegeix, obliga “a estar molt atents i fer un esforç molt especial per ser al costat d’aquells que més ho necessitin; hi hem estat durant la pandèmia garantint el lliurament de targetes moneder als alumnes beneficiaris d’aquests ajuts i hi serem de cara al curs vinent, vetllant perquè tots els infants que ho necessitin, tinguin garantida una correcta alimentació”.

Aquestes beques, valorades i atorgades pel Consell Comarcal i sustentades econòmicament pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, garanteix la dotació econòmica per cobrir els ajuts del 50% o bé del 100% en aquelles sol·licituds que compleixin els requisits exigits. Per a la concessió, es tindrà en compte la puntuació general obtinguda atenent la situació socioeconòmica de la unitat familiar i, quan s’escaigui, les situacions particularitzades que pugui acreditar la família, amb l’informe específic dels serveis socials.

Pot sol·licitar-les l’alumnat que estigui matriculat el proper curs 2020-2021 en un centre educatiu de l’Anoia, faci ús del servei de menjador escolar, no li correspongui la gratuïtat i no estigui en acolliment residencial. També cal que tingui la renda màxima familiar anual de l’any 2019 no superi els topalls que s’especifiquen en les bases de la convocatòria.

Les persones interessades formalitzaran una única petició per família, segons el model normalitzat corresponent, degudament emplenat i signat per la mare, el pare, la tutora o el tutor o representant legal de l’alumne al centre docent de matriculació. Excepcionalment, donada la situació actual, si una família no pot lliurar la documentació necessària al seu centre escolar, ho podrà fer mitjançant instància electrònica directament al Consell Comarcal o, presencialment i amb cita prèvia al mateix Consell, fins el 30 de setembre de 2020.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta