19.6 C
Igualada
Dissabte, 30 setembre 2023

El concert de Transformart Brass Quintet obre el Cicle Música de Primera Fila

Un article de

El concert de Transformart Brass Quintet obre el Cicle Música de Primera Fila
E

Aquest divendres 21 de gener el Teatre de l’Aurora encenta un nou Cicle Música de Primera Fila amb 8 concerts de cambra i de jazz dintre de la Programació Gener/Maig 2022.

Obrirà la programació musical el concert Transformart Brass Quintet, músiques del Renaixement i el Barroc d’arreu d’Europa interpretades per aquest excel·lent quintet de vent metall. Sota el títol Músiques d’Europa, el quintet de vent metall proposa un programa de concert de música renaixentista i barroca escrita per a vent metall. Obres dels segles XVI i XVII de compositors de països europeus, viatjant per Itàlia, Espanya, Holanda, Alemanya i Anglaterra.

Els integrants d’aquest quintet s’han format en diverses escoles europees i formen part d’altres formacions musicals estables. Junts han creat aquest projecte per promoure els instruments de vent metall i la música composada per a aquesta formació.

Vuit propostes del Cicle Música de primera fila
De gener a maig el Teatre de l’Aurora ha programat vuit propostes musicals. Laia Frigolé i Lamia Bensmail (11 febrer), en un concert de veu i piano que ens descobreix cançons de dones compositores del s.XX i l’estrena d’una obra de l’igualadí Carles Prat. Kolmik Trio (29 abril), actuaran amb un concert de violí, clarinet i piano per descobrir obres de diversos estils i autors com Mozart, Milhaud i Khachaturian. Tancarà la programació musical el concert de David Riba i Lali Solà (13 maig), un viatge a la música de cambra més pura a través d’obres de Schubert interpretades amb flauta i piano.

L’Estival de Jazz i el Teatre de l’Aurora s’han unit per oferir conjuntament un concert de jazz al mes dins del cicle. Actuaran Juan Pablo Balcázar Quartet (24 febrer), una nova mirada de jazz contemporani de l’obra que Olivier Messiaen va escriure en un camp de concentració nazi, a càrrec de quatre músics de prestigi. També Sergi Sirvent & David Viñolas (17 març), que portaran a l’Aurora un homenatge jazzístic a dos compositors imprescindibles del segle XX, Frederic Mompou i Béla Bártok. Al seu torn, tres genis de la
improvisació estrenaran nou projecte a l’Aurora. Un viatge electrificant per l’espontaneïtat sonora amb Agustí Fernández, Sarah Claman i Amidea Clotet (7 abril) i Alfred Artigas Quartet (12 maig) en un concert de boleros que ens transportarà als bars de l’Havana dels anys 50 amb Rita Payés (veu i trombó), Juan Pablo Balcazar (contrabaix), Dídac Ruiz Lázaro (percussió) i Alfred Artigas (mandolina i guitarra).

Horari i venda d’entrades
El concert de Transformart Brass Quintet tindrà lloc el divendres 20 de gener a les 20 h. Les entrades tenen un cost de 12 € i 10€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

Abonaments d’arts escèniques ja a la venda
Ja estan disponibles els abonaments per a la Programació Gener/Maig 2022 que ofereix 4 espectacles per 44 euros amb un 33% de descompte. L’abonament es pot adquirir fins el 12 de març a www.teatreaurora.cat o trucant al 93 805 00 75 els dies laborables.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Portada | 📰Ja pots consultar la portada d'aquesta setmana de l'edició en paper de La Veu de l'Anoia👉https://ow.ly/ftZL50PQIpO

🏭 L’antiga fàbrica Depunt es convertirà en 12 habitatges cooperatius 👉https://ow.ly/tmNL50PQEjx

✏️"S’ha adjudicat el dret de superfície del solar i l’edifici, seguint les línies de l’avantprojecte presentat el passat juny".