El col·lectiu “Per la Conca” organitza avui divendres un debat sobre el polígon industrial de Can Morera
E

22 de març de 2019

El col·lectiu ciutadà Per la Conca i el sindicat agrari Unió de Pagesos organitzen un acte sobre el model de futur del territori avui divendres 22 de març, a 2/4 de 8 del vespre.
Sota el títol “Per un territori sostenible i amb futur: Defensem la Conca d’Òdena”, les entitats Per la Conca i Unió de Pagesos conviden a tota la ciutadania de la Conca d’Òdena a informar-se per poder debatre sobre el model de futur que han de tenir els seus municipis. En resposta als recents anuncis sobre la nova planificació urbanística i econòmica que es preveu pel territori, discutida només a nivell polític i empresarial, l’acte pretén exposar informació sobre aquestes propostes i estimular el debat amb totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

Tal com anuncia el cartell, en primer lloc s’explicarà el que s’ha fet públic sobre el Pla director urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena, que es troba actualment en fase de redacció. Entre d’altres creixements, el pla posarà en marxa la urbanització del polígon industrial de Can Morera, fortament criticat quan es va proposar per primer cop (10 anys enrere) i motiu de crítiques també durant els darrers mesos.

La segona part de l’acte comptarà amb representants de diverses lluites de defensa del territori: l’advocat Eduard de Ribot, de SOS Costa Brava, l’arquitecte Pol Ansó, de la Plataforma per a la Defensa de Gallecs, i dos representants del col·lectiu No al Pla Caufec, del Baix Llobregat. Carles Mencos, coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central, també serà present en una taula de debat.

L’acte clourà amb la presentació del ‘Compromís per la Conca’, una proposta de mínims plantejada pel col·lectiu Per la Conca pel desenvolupament d’un planejament urbanístic que asseguri la sostenibilitat i el futur de la Conca d’Òdena.

Les entitats organitzadores avancen ja que aquest compromís té un triple objectiu: aglutinar al voltant d’uns criteris bàsics a totes les persones i entitats que s’hi vulguin sumar, interpel·lar els diferents grups polítics dels municipis de la Conca i encetar un debat que consideren urgent i de gran importància.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta