15.6 C
Igualada
Divendres, gener 28, 2022

El Col·lectiu Eixarcolant presenta el 3r Volum de la col·lecció “Els llibres de les plantes silvestres comestibles”

El Col·lectiu Eixarcolant posa a la venda el 3r volum que dona continuïtat a la col·lecció de llibres que parlen de les plantes silvestres comestibles i dels seus usos. Aquest llibre, autoeditat, presenta com en volums anteriors informació per tal que tothom pugui descobrir, aprendre i fins i tot cuinar aquestes plantes que malauradament tants cops desconeixem i que poden contribuir a modificar el model agroalimentari actual per un de més sostenible, saludable i just.

El nou volum conté informació sobre 22 espècies silvestres comestibles que es poden trobar a molts punts de Catalunya i, que per les seves característiques organolèptiques i també nutricionals són altament indicades per incorporar a la dieta quotidiana. Alguns exemples de les noves espècies que s’hi poden trobar són la malva reial, la jonça, l’esparreguera silvestre, la xicòria, la sempreviva o l’amargot, entre d’altres.


Aquestes espècies a l’estar plenament adaptades a les condicions ambientals locals es poden cultivar amb facilitat i de forma totalment sostenible, ajudant així a la diversificació de l’agricultura, al manteniment dels paisatges, i a l’adaptació al canvi climàtic.

Totes les dades que formen part d’aquest llibre han estat extretes d’estudis científics elaborats pels membres del Col·lectiu Eixarcolant amb el màxim rigor. En conseqüència, tot i que la informació es presenta de forma amable, accessible i amb un disseny atractiu per a tots els públics, el rigor i fiabilitat de la informació que conté és màxima.

Una de les novetats d’aquest nou volum és la incorporació d’un apartat de descripció general de l’espècie, pensat per tal de facilitar a totes les persones la seva identificació.
També inclou dues receptes de cuina per cadascuna de les espècies explicades per tal d’animar als compradors a cuinar-les a casa seva i a integrar aquestes espècies al dia a dia de la seva alimentació.

Tots els beneficis obtinguts per la venda d’aquest llibre, i de la resta de materials divulgatius del Col·lectiu Eixarcolant es destinaran a la realització d’accions i projectes per dinamitzar el territori i per seguir donant a conèixer i posant en valor aquestes plantes silvestres comestibles.

Podeu trobar aquest i tots els volums de la col·lecció a més de 200 punts de venda d’arreu del territori català i també a la botiga online de la web de Col·lectiu Eixarcolant
(www.eixarcolant.cat).

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El bicentenari de “Els Tres Tombs d’Igualada”, un valuós testimoniatge del nostre patrimoni cultural

La Festa dels Tres Tombs, avui ja bicentenària a la nostra ciutat, i catalogada com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de...

Òdena celebra aquest diumenge la reformulada Fira de Sant Sebastià, la Fira de la Baronia d’Òdena

Òdena, recupera, la Fira de la Baronia en el marc de la celebració de Sant Sebastià, i en celebra aquest diumenge, 30 de gener,...

Humans Anoia: Joan Solé Oller

JOAN SOLÉ OLLER  Nascut a Igualada el 1963, fotògraf professional  Afeccionat a la fotografia des de sempre i fotògraf professional des de l’any 1982, enguany farà...

Aquest diumenge, Mercat d’Antiguitats

Com és habitual cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 30 de gener tindrà lloc el Mercat d’Antiguitats, col·leccionisme, art i artesania, organitzat...

L’Editorial: La força de la ciutadania

Sovint els ciutadans creuen que han de sol·licitar a les administracions que els donin o concedeixin coses. Massa sovint es deixen portar pel desànim...
Compartir