El Cineclub Ateneu, Millor cineclub de Catalunya 2014
E

28 d'octubre de 2015

cineclub.jpg

En el marc de la 10a Jornada del Cineclubisme Català, que es va celebrar aquest passat cap de setmana a Ribes de Freser, el dissabte al capvespre es van lliurar els Premis José María Nunes del Cineclubisme Català, atorgant a Cineclub Ateneu d’Igualada el del Millor Cineclub de Catalunya 2014.
El premi porta el nom d’un dels directors de cinema més propers al cineclubisme a Catalunya, José Maria Nunes. Nunes sempre va representar l’inconformisme i l’audàcia que des dels nostres cineclubs, en aquests temps volem, transmetre. Els premis intenten potenciar: una visibilitat a nivell local, comarcal i nacional dels cineclubs guanyadors (en aquesta tasca, en ocasions ombrívola i de formigueta); una sana competència entre els cineclubs que s’hi presenten augmentant així la qualitat de les seves activitats i compartint-les; i un reconeixement intern ja que els premis són atorgats per un jurat format pel cineclubisme però també pel sector i professionals del cinema català. Uns cineclubs, com el nostre, que no renuncien a esforços per tal de programar i oferir una diversitat de pel·lícules per arribar al màxim de públic possible i estar presents i propers al teixit social de la ciutat amb vàries i múltiples col·laboracions. Perseguint la perseverança i l’excel·lència, tot demostrant que es pot seguir treballant des de fa anys (en concret des del 1980) adaptant-se, però, a les exigències dels nous temps.
Els premis es concedeixen al millor Cineclub de Catalunya (atorgat al Cineclub de la nostra ciutat), a la millor programació de cinema català (que va recaure en el Cineclub Sabadell) i al millor Cineclub Jove de menys de 10 anys (que es va emportar el Cineclub El Centre d’Arenys de Munt)
L’acta del jurat ho reflectia així: “Per tota l’activitat continuada durant tot l’any amb una programació que demostra que realment coneixen l’esperit d’un cineclub encara que els recursos siguin limitats. I com a reconeixement a la seva passió al cinema que ha mantingut l’oferta cinematogràfica a la ciutat amb una programació diversa i atractiva per a tots els públics, el Premi a Millor Cineclub de Catalunya 2014 és pel Cineclub Ateneu d’Igualada”. El premi fou lliurat per la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Montserrat Maixench –que també fou membre del jurat-.
En finalitzar el lliurament del premi i les sessions formatives va cloure’s la jornada, amb la projecció del film –oberta a tot el públic general- “Un món que no és el nostre” (Alam laysa lana) de Mahdi Fleifel, que els espectadors igualadins podran gaudir-ne aquest proper divendres dia 30 a 2/4 de 8 de la tarda a l’Ateneu.
En som conscients, sí,…. aquest es un premi de tots i per a tothom. I ho ressaltem. Sense el públic, poca cosa seríem. Amb contundència podem cridar “Ens han donat un premi!!”. I amb la mateixa contundència compartir-lo i fer-vos-en partíceps.
Ho haurem de celebrar,…. no?

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta