14.9 C
Igualada
Dissabte, febrer 27, 2021

El Centre d’Innovació Anoia vol donar a conèixer el seu potencial empresarial i associatiu

Centre Innovacio Anoia Façana 2 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha impulsat amb la col·laboració de les associacions i empreses que tenen seu al Centre d’Innovació Anoia un seguit d’activitats per aquest mes d’abril. L’objectiu d’aquest programa és obrir les portes del Centre a la ciutat i donar a conèixer el seu potencial empresarial i associatiu.

El proper dilluns 4 d’abril tindrà lloc una jornada de portes obertes coincidint amb el Dia de l’aigua. Promoció econòmica i LEITAT mostraran al públic diferents casos d’èxit en projectes de tractament d’aigües. Es farà un petit tour per les instal·lacions de Leitat on es podrà veure observacions microscòpiques “in vivo” dels microorganismes encarregats de fer una depuració biològica. També es realitzarà en directe una prova de tractament químic per tal que el públic pugui veure la transformació d’una aigua bruta en neta en molt pocs segons. Aquesta activitat es desenvoluparà entre les nou del matí i les dues del migdia.

Centre Innovacio Anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

L’alumnat del Pere Vives Vich enceta el programa amb una visita tecnològica al Centre

Les primeres propostes de portes obertes s’enceten però demà, dia 1 d’abril, amb una visita tecnològica adreçada als alumnes de 1r de Batxillerat Social i Tecnològic de l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada. Durant la visita es mostrarà als alumnes el potencial d’empreses de caire innovador i tecnològic, tant en la seva vessant social com en la seva vessant més productiva. LEITAT, Atelier, Abacus i Promoció Econòmica han programat una segona visita tecnològica el proper 7 d’abril. La visita inclou un tour pel centre i les empreses que hi estan instal·lades: Leitat, Restaurant l’Atelier, el viver d’empreses i també a la factoria Abacus, ubicada davant el Centre d’Innovació.

Promoció Econòmica aposta per impulsar la col·laboració empresarial
La venda on-line és una nova oportunitat (i amenaça) per al comerciant. Per aquest motiu des de Promoció Econòmica proposa per al dia 4 i 11 d’abril un curs sobre la venta per Internet. El curs pretén ensenyar els conceptes bàsics per tenir una botiga on-line, especialment des del seu punt de vista estratègic i de màrqueting, ajudant a escollir eines i proveïdors. El curs es farà de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de dos del migdia i és gratuït.

Des de Promoció Econòmica també han programat per al dia 8 d’abril una dinàmica de networking innovadora que busca generar confiança i oportunitats de col·laboració entre els assistents mentre cooperen en un repte comú. Aquest acte es portarà a terme de 2/4 de 10 a 2/4 de 2 del migdia i és gratuït. Tot seguit, l’empresa RRHH formació ubicada al viver d’empreses del centre d’innovació farà un taller demostració per donar a conèixer els passos bàsics per actuar davant d’una parada cardiorespiratòria i com fer servir un desfibril·lador.
Les activitats de Promoció Econòmica continuaran divendres 15 d’abril amb un taller formatiu de Linkedin per aprendre a configurar correctament un perfil.

Promoció Econòmica, també ha dedicat una jornada Networking per facilitar la connexió entre les empreses i promoure el coneixement i la relació grupal. Serà el 29 d’abril, de 9 a 14 h.

Centre Innovacio Anoia Laboratori - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La qualitat de l’aire i la valorització dels residus centren les activitats de LEITAT
Amb l’objectiu d’explicar la importància de controlar la qualitat de l’aire, LEITAT ha programat una xerrada per al matí de divendres 15 d’abril durant la qual es farà una revisió de les dades municipals de contaminació atmosfèrica i es parlarà també del control sensorial vs control químic. Aquesta jornada, que és gratuïta, finalitzarà amb jocs per veure l’efecte del sulfhídric.

I d’altra banda divendres 29 d’abril aprofitant la diada del residu LEITAT ens convida a un showroom (a mode de joc) on es mostraran diferents casos d’èxit de productes obtinguts a partir de diferents residus. El públic assistent podrà jugar a endevinar el residu origen de cada producte. L’objectiu és mostrar al públic la importància de reciclar i que puguin veure les formes més inversemblants de poder reaprofitar un residu. Dins la mateixa activitat hi haurà una visita a les instal·lacions de Leitat on s’explicarà les activitats que s’hi desenvolupen.

L’Atelier proposa diferents tallers d’alimentació saludable
Des del restaurant l’Atelier han programat un curs de cocteleria de 12 hores de durada que es farà els dilluns 4, 11 i 18 d’abril de 18:30 a 22:30 durant el qual ensenyaran a elaborar tot tipus de cocktails amb cava, sangries, vi, sense alcohol… utilitzant la cocktelera, cocktelera boston o americana, blender, got mesclador i realitzant les pràctiques directament. El curs que té un cost de 80€ estarà dirigit per la Barman sommelier, Cristina Bonet. Que ha treballat entre d’altres en el Celler de Can Roca o el Bulli.
L’Atelier també ha preparat, per al dimarts 12 d’abril, un passeig amb lupa per la indústria alimentària: els sucres invisibles, els greixos poc saludables, l’adicció de sal, colorants i conservants. La xerrada tindrà lloc a partir de 2/4 de 8 de la tarda i anirà a càrrec de Bea Almenar, Metgessa nutricionista i docent.
I seguint amb la cuina l’endemà dimecres 13 d’abril l’Atelier dedicarà una sessió a la cuina universitària. Aquest curs es dirigeix a joves amb poques nocions de cuina els quals en breu hauran de cuinar els seus propis plats i necessiten saber-ho fer de manera ràpida, bona i saludable. Gerard Ninot, professor de cuina de l’Escola Pia d’Igualada serà l’encarregat de portar-ho a terme. El preu d’aquest curs és de 24€.

L’Associació dels Polígons dels Plans i Vilanova Comerç també participen a les Jornades de Portes Obertes
En el marc d’aquestes jornades de portes obertes del Centre Innovació Anoia durant aquest mes d’abril també s’han programat dues activitats associatives. Dijous 14 d’abril, a partir de les 6 de la tarda, tindrà lloc l’assemblea de la associació polígons dels plans. I dilluns 25 d’abril de dues a tres de la tarda, l’Associació Vilanova Comerç, ha programat una jornada de treball per als socis de l’entitat centrada en la fidelització de clients i xarxes socials i tot seguit dinar al Restaurant Atelier.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració d’entitats consolidades com Igualada Comerç i Confederació de Comerç de Catalunya. Han confirmat la seva assistència el president de Vilanova Comerç, Jordi Vilarrubias; Jovan Trisic, Gerent de Igualada Comerç i Rafael Sánchez, delegat territorial a l’Anoia de la Confederació de Comerç de Catalunya.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir