El Centre d’Atenció Primària de Capellades organitza la Setmana Sense Fum

38

Fins al 12 de juny s’organitzaran un seguit d’actes diversos, impulsats des del CAP Capellades i els consultoris de Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt, en col·laboració amb l’ Ajuntament de Capellades.

L’objectiu d’aquestes accions és promoure els hàbits saludables, a través de l’activitat física, i deshabituar el consum de tabac i altres drogues.

La campanya SENSE FUM va començar a Capellades el dia 1 de juny amb una xerrada a les 8 del vespre al Saló Rosa de La Lliga sobre “El tabac i els hàbits saludables”, a càrrec de 5 infermeres del CAP.

Del 2 al 12 de juny es podrà veure exposats els treballs presentats. L’entrega de premis es farà el mateix dia 12, de la mà del regidor d’Acció Social, Salvador Vives.

Seguint amb aquest repàs cronològic de les activitats, cal destacar el dilluns 5 de juny a la tarda i el dia 7 al matí quan s’instal·larà al rebedor del CAP Capellades una màquina per fer una prova que permet conèixer l’edat pulmonar de cada persona. Per fer-se aquesta prova cal ser major d’edat i signar un consentiment de protecció de dades.

Parlant encara de proves el dimarts 6 de juny s’instal·larà davant l’entrada de l’Institut Molí de la Vila de Capellades un Taller de Cooximetria, realitzat per l’infermera de Salut i Escola, que adreçat als alumnes i professors del centre servirà per conèixer el nivell de monòxid de carboni que té cadascú als seus pulmons.

El mateix dimarts hi haurà una parada informativa al mercat, per donar recomanacions d’hàbits saludables i oferir la consulta de deshabituació del tabac.

Precisament entre els participants d’aquesta consulta es farà un sorteig d’un pastís i 3 bosses.

La campanya Sense Fum es fa a Capellades cada any per sensibilitzar la població sobre els nocius efectes del tabac en la salut de les persones. En aquest mateix sentit, des del CAP Capellades es treballa en la promoció dels hàbits saludables, per exemple a través del “Mou-te”, una caminada pels voltants de Capellades que es fa el darrer dijous de cada mes. En aquest espai el dijous 25 s’ha llegit el manifest Antitabac de la campanya d’enguany.

El regidor d’Acció Social, Salvador Vives, explica com “des de l’Ajuntament de Capellades col·laborem amb el CAP Capellades per promoure els hàbits saludables, tant amb l’activitat física com amb la deshabituació al tabac.”