13.7 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

El celler: “Nadal X xarel·lo vermell, de Nadal de la Boadella”, per Lluc Cuadras

Lluc Cuadras.

Avui presentem la finca Nadal de la Boadella i el seu Nadal X xarel·lo vermell, amb un celler situat a la D.O. Penedès que compta amb més de 500 anys d’història i més de 60 en el sector vitivinícola.

Situació:
La D.O. Penedès es caracteritza per una gran pluralitat de microclimes degut a la seva altitud i proximitat al mar; els paisatges clàssics de la zona són grans extensions de vinya sense desnivell. Amb la gran diversitat de paisatges, climes i sòls de la zona, no podem descriure un únic caràcter dels vins del Penedès; de la seva singularitat en neix la diversitat, amb milers de sabors i aromes.

Vinificació:
Tot i que la varietat xarel·lo és ja molt coneguda en la zona, alguns pioners han recuperat el seu germà perdut; el xarel·lo vermell. Així, en la finca Nadal de la Boadella en produeixen 4533 ampolles, les quals provenen de vinyes amb certificat ecològic. L’ús d’aquest raïm es tradueix en l’expressió d’un vi blanc sec, amb caràcter de vi rosat; la seva vinificació és similar a la d’un vi brisat, fent una curta maceració pel·licular abans de començar la fermentació, per així extreure el color a les pells.

Nota de tast i maridatge:
• Color salmó pàl·lid, el molt de moda pell de ceba, límpid i brillant.
• Aromes afruitats amb salinitat mediterrània aportats per les brises marines i temperatures càlides. Els aromes cítrics són un descriptor de la varietat en qüestió.
• En boca tenim la untuositat de la maceració pel·licular i la frescor del vi blanc que s’harmonitzen en una complexitat de capes i sensacions les dues entrelligades per la marcada acidesa del xarel·lo vermell.
• La versatilitat d’aquest vi ens ajudarà molt a l’hora de trobar un plat que complementi els sabors i sensacions, des dels tòpics maridatges de vins blancs amb peixos i mariscos fins a plats de cuina oriental plens d’aromes i sabors especiats, passant també per pastes i arrossos amb caràcter italià.

Lluc Cuadras, estudiant d’enologia i  RRPP del restaurant Ramon Cuadras

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Guàrdia Civil apunta diverses irregularitats en la gestió d’Events

Una de les branques de l'operació que reforcen la idea que Tsunami Democràtic estava dirigit per l'entorn d'ERC és la vinculació de l'empresa igualadina...

Jorba fa el repàs de manteniment de 7,5 quilòmetres de camins

L’Ajuntament de Jorba ha portat a terme les obres de manteniment dels camins del municipi inclosos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de...

El Zoom Festival atorga el Premi d’Honor a Jordi Évole

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya atorga el Premi d’Honor, un dels més prestigiosos del palmarès del certamen, al periodista, presentador i guionista Jordi Évole....

Fundació Pau i Solidaritat, la defensa dels drets laborals arreu del món

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991 per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre...

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix supera la seva prova virtual

Celebrada durant la 3a setmana d’octubre, la tercera edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix ha comptat com a principal...
Compartir