32.1 C
Igualada
Divendres, juliol 23, 2021

El celler: “Nadal X xarel·lo vermell, de Nadal de la Boadella”, per Lluc Cuadras

Lluc Cuadras.

Avui presentem la finca Nadal de la Boadella i el seu Nadal X xarel·lo vermell, amb un celler situat a la D.O. Penedès que compta amb més de 500 anys d’història i més de 60 en el sector vitivinícola.

Situació:
La D.O. Penedès es caracteritza per una gran pluralitat de microclimes degut a la seva altitud i proximitat al mar; els paisatges clàssics de la zona són grans extensions de vinya sense desnivell. Amb la gran diversitat de paisatges, climes i sòls de la zona, no podem descriure un únic caràcter dels vins del Penedès; de la seva singularitat en neix la diversitat, amb milers de sabors i aromes.

Vinificació:
Tot i que la varietat xarel·lo és ja molt coneguda en la zona, alguns pioners han recuperat el seu germà perdut; el xarel·lo vermell. Així, en la finca Nadal de la Boadella en produeixen 4533 ampolles, les quals provenen de vinyes amb certificat ecològic. L’ús d’aquest raïm es tradueix en l’expressió d’un vi blanc sec, amb caràcter de vi rosat; la seva vinificació és similar a la d’un vi brisat, fent una curta maceració pel·licular abans de començar la fermentació, per així extreure el color a les pells.

Nota de tast i maridatge:
• Color salmó pàl·lid, el molt de moda pell de ceba, límpid i brillant.
• Aromes afruitats amb salinitat mediterrània aportats per les brises marines i temperatures càlides. Els aromes cítrics són un descriptor de la varietat en qüestió.
• En boca tenim la untuositat de la maceració pel·licular i la frescor del vi blanc que s’harmonitzen en una complexitat de capes i sensacions les dues entrelligades per la marcada acidesa del xarel·lo vermell.
• La versatilitat d’aquest vi ens ajudarà molt a l’hora de trobar un plat que complementi els sabors i sensacions, des dels tòpics maridatges de vins blancs amb peixos i mariscos fins a plats de cuina oriental plens d’aromes i sabors especiats, passant també per pastes i arrossos amb caràcter italià.

Lluc Cuadras, estudiant d’enologia i  RRPP del restaurant Ramon Cuadras

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Les millores al Rovy és la proposta més votada en el Procés Participatiu

El 12 de juliol es va tancar el Procés Participatiu 2021 de Vilanova del Camí que ha impulsat la regidoria de Cultura i Participació...

Festivals

La procedència d’un dels mots protagonistes de l’estiu, per la polèmica amb l’augment d’encomanats, és tan transparent que no en dubtaria ningú: festival és...

El Museu de la Pell acull una exposició sobre els espais recuperats del Barri del Rec

El Museu de la Pell acollirà fins al 26 de setembre l’exposició “Rec Districte Cultural. Un barri en transformació”. Es tracta d’una producció pròpia...

Primer concert del Festival Maig amb els igualadins Marialluïsa

Aquest proper diumenge, 25 de juliol, el Festival Maig havia de fer el concert innagural de la seva vuitena edició. Les noves restriccions decretades...

La Pobla i Igualada, amb la mitjana més alta de quota de l’IBI

La Pobla de Claramunt, amb 628€, i Igualada, amb 620€, lideren el rànquing de la mitjana de rebuts més cars de l’IBI a l’Anoia....
Compartir