5.6 C
Igualada
Divendres, desembre 3, 2021

El celler: “Nadal X xarel·lo vermell, de Nadal de la Boadella”, per Lluc Cuadras

Lluc Cuadras.

Avui presentem la finca Nadal de la Boadella i el seu Nadal X xarel·lo vermell, amb un celler situat a la D.O. Penedès que compta amb més de 500 anys d’història i més de 60 en el sector vitivinícola.

Situació:
La D.O. Penedès es caracteritza per una gran pluralitat de microclimes degut a la seva altitud i proximitat al mar; els paisatges clàssics de la zona són grans extensions de vinya sense desnivell. Amb la gran diversitat de paisatges, climes i sòls de la zona, no podem descriure un únic caràcter dels vins del Penedès; de la seva singularitat en neix la diversitat, amb milers de sabors i aromes.

Vinificació:
Tot i que la varietat xarel·lo és ja molt coneguda en la zona, alguns pioners han recuperat el seu germà perdut; el xarel·lo vermell. Així, en la finca Nadal de la Boadella en produeixen 4533 ampolles, les quals provenen de vinyes amb certificat ecològic. L’ús d’aquest raïm es tradueix en l’expressió d’un vi blanc sec, amb caràcter de vi rosat; la seva vinificació és similar a la d’un vi brisat, fent una curta maceració pel·licular abans de començar la fermentació, per així extreure el color a les pells.

Nota de tast i maridatge:
• Color salmó pàl·lid, el molt de moda pell de ceba, límpid i brillant.
• Aromes afruitats amb salinitat mediterrània aportats per les brises marines i temperatures càlides. Els aromes cítrics són un descriptor de la varietat en qüestió.
• En boca tenim la untuositat de la maceració pel·licular i la frescor del vi blanc que s’harmonitzen en una complexitat de capes i sensacions les dues entrelligades per la marcada acidesa del xarel·lo vermell.
• La versatilitat d’aquest vi ens ajudarà molt a l’hora de trobar un plat que complementi els sabors i sensacions, des dels tòpics maridatges de vins blancs amb peixos i mariscos fins a plats de cuina oriental plens d’aromes i sabors especiats, passant també per pastes i arrossos amb caràcter italià.

Lluc Cuadras, estudiant d’enologia i  RRPP del restaurant Ramon Cuadras

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

No tinc temps per pensar en l’estratègia!

Potser pensareu que aquesta frase l’escolto molt de tant en tant, però no és cert. Malauradament, els que tenim sensibilitat per l’estratègia empresarial i...

El Project Manager: Quan, com i per què

De forma conscient o no, les persones organitzem part de la nostra vida per projectes. Utilitzant una definició general, diríem que un projecte és...

Igualada Comerç rep el Premi Nacional de Comerç a la Generalitat

Aquest dilluns l’associació de comerciants Igualada Comerç va recollir de mans del president Pere Aragonès i del conseller Roger Torrent, el Premi Nacional de...

El ple municipal aprova les bases de les subvencions per pagar l’IBI

Dimarts es va dur a terme el ple municipal ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament d’Igualada. En la part resolutiva es van aprovar...

Igualada prepara una Festa de Reis amb la “màxima normalitat possible”

Igualada tornarà a tenir aquest any la cavalcada de Reis després que l'any passat s'anul·lés per les restriccions de la covid. L'alcalde, Marc Castells,...
Compartir