El cas de la violació a una menor a Igualada segueix la instrucció al jutjat

0
129

El cas de la brutal violació a una menor a Igualada la matinada de Tots Sants compleix un any aquest dimarts. El presumpte agressor -de 21 anys amb antecedents per delicte sexual- va ser detingut gairebé sis mesos després dels fets.

El cas està seguint la via judicial i, segons ha pogut saber l’ACN, en aquests moments s’estan enllestint els informes de les proves que es van localitzar al domicili de l’arrestat, així com també de diverses diligències que han demanat les acusacions. També s’estan enllestint les proves d’ADN de víctima i agressor trobades en algunes pertinences.

A hores d’ara no se sap quan es podria fixar una data de judici, tot i que algunes parts apunten que va per llarg. L’acusat es troba a Brians 1 en presó preventiva.

Un any després

La violació contra la menor de 16 anys va tenir lloc la matinada de l’1 de novembre de l’any passat. La jove va sortir de la discoteca Èpic d’Igualada, situada al polígon de Les Comes, abans de les sis del matí. Tenia la intenció d’anar caminant fins a l’estació dels FGC per agafar un tren i tornar fins a casa la seva mare, a Vilanova i la Geltrú, però no hi va arribar. Al voltant de les set del matí un camioner la va trobar estirada i seminua en un descampat al mateix polígon industrial i va avisar al servei d’emergències.

Inicialment els sanitaris van traslladar la jove, que es trobava inconscient, a l’Hospital d’Igualada. Posteriorment la van portar a l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, on va estar ingressada un mes i mig i va haver de ser intervinguda quirúrgicament diverses vegades per les greus lesions que tenia arran de la violació.

Més seguretat al polígon de Les Comes i dispositiu especial per la Castanyada d’enguany

L’Ajuntament d’Igualada va anunciar dies després de la brutal agressió que instal·laria una vintena de càmeres de vídeovigilància al polígon de Les Comes i diverses més a d’altres punts de la ciutat, malgrat que assegurava que era un projecte que ja tenia previst abans dels fets. A hores d’ara, el consistori ha instal·lat 5 càmeres a tota la ciutat -dues de les quals al polígon de Les Comes-. Fonts de l’Ajuntament expliquen a l’ACN que en aquests moments estan licitant 19 càmeres més, que haurien d’estar instal·lades al desembre, i s’ubicarien en “zones estratègiques, principalment en entrades i sortides de la ciutat”. A banda, asseguren que també s’ha reforçat la presència de videovigilància als equipaments públics.

D’altra banda, l’Ajuntament de la capital de l’Anoia ha fet un dispositiu especial de seguretat per la celebració de la festa de la Castanyada d’enguany. En concret, es reforçarà la presència policial -tant de Policia Local com de Mossos- i es crearan dos “corredors segurs” que uniran les zones d’oci amb l’estació. D’aquesta manera, de cinc a set de la matinada del dia 1 de novembre es faran dos recorreguts on hi haurà  “molta presència policial”.

Compartir