10.8 C
Igualada
Dimarts, gener 26, 2021

El Bruc va celebrar la XVI Festa del Timbaler

el bruc.jpeg

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la celebració de la XVI edició de la Festa del Timbaler, una festa que commemora la batalla del juny de 1808 quan les tropes napoleòniques van entrar al Bruc pel coll de Can Maçana.
Un cap de setmana amb representacions teatrals al carrer, fira d’artesans i oficis, exposicions, campaments militars, timbals i trabucaires i un poble abocat per fer d’aquesta festa una icona cultural i lúdica.
Dissabte a la tarda una trobada de timbals provinents de diferents indrets, amb el grup Foc Senglar Timbalers del Bruc com a amfitrions, es van concentrar al monument del Timbaler, per iniciar la cercavila fins el Torrent de l’illa on va tenir lloc la gran tamborrada. Els alumnes de l’escola del municipi van representar una escena de la batalla i tot seguit la ofrena floral als herois de les batalles al cementiri. Coincidint amb la final de la Champions, a la taberna del sometent es van instal·lar pantalles per poder veure el partit. Francesos i catalans van poder gaudir de l’espectacle esportiu. Al vespre, concert al Casal Familiar amb la coral Moixerigues.
Diumenge, trobada de trabucaires a Can Maçana amb les salves d’honor. A les deu del matí l’ofrena floral al monument del Timbaler amb les autoritats locals i la presència de grups de recreació històrica napoleònica vingut de diferents indrets de França i Moià, així com grups de Bailen i el Bierzo, Milícies de Tarragona, Trabucaires de Catalunya i de Camps, Club Hípic Can Rubiroles, Banda de tambors de Cervera, Què de què? Teatre, Miquelets de Badalona, Ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona, Foc Senglar Timbalers del Bruc i actors i voluntaris de Collbató i El Bruc.
Des de fa uns anys s’atorguen dos premis timbaler d’honor. En aquesta quarta edició, el va rebre l’actor Pep Ferrer, bruquetà de naixement i que hi va viure de petit. El segon premi se li atorga a una persona molt implicada en el poble, i en aquesta ocasió va ser per la Lluïsa Ollé, una persona que ha col·laborat en moltes entitats i associacions del poble, “incansable, sempre volent col·laborar i que mai té un no com a resposta”, ens deien qui la coneixen.
Durant tot el dia: actuacions musicals itinerants d’època, mercat, activitats infantils, teatre, representacions de les batalles, sometents i francesos, canons i trabucs, premsada d’olives de Can Rovira i mostra d’antigues tècniques de recol·lecció d’olives, exposicions dels treballs dels alumnes de l’escola bressol i eines antigues de pagès, puntaires i puntes de coixí, visites a l’església romànica de Santa Maria i del museu de la Muntanya de Montserrat.
Una cap de setmana en què es barreja la cultura, la festa i les tradicions, però per sobre de tot, i com ens han explicat molts veïns, “molta feina, però molta il·lusió perquè aquesta festa perduri, perquè hem aconseguit consolidar-la amb l’ajut de molts col·laboradors del municipi que durant molts dies treballen perquè sigui un èxit”.
Des del govern municipal, “volem agrair a tots els treballadors del consistori, administratius i brigada, voluntaris i col·laboradors tota la feina feta, perquè sense el vostre suport aquesta festa no seria el mateix. Moltes gràcies!”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Es remodela el Centre Cívic del Pla d’Òdena perquè sigui més polivalent

L'Ajuntament d'Òdena, aprofitant aquests mesos en què malauradament no es pot acollir activitat presencial a causa de la Covid-19, ha remodelat el Centre Cívic...

Igualada destina de 164.000 euros en ajuts a ensenyament

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada ha destinat prop de 164.000 en ajuts destinats a famílies igualadines. Es concret, s’han destinat 60.993,24 euros a...

La JEC deixa en mans de les juntes de zona decidir si els motius per no estar a una mesa el 14-F són suficients

La Junta Electoral Central (JEC) deixa en mans de les juntes de zona decidir si les excuses que s'al·leguin per no estar a una...

Carme Borràs i Marian Algora es jubilen després de 45 i 20 anys al Col·legi Jesús-Maria

Les professores Carme Borràs Gual i Marian Algora Milan, s’han jubilat. Els ha tocat fer-ho en una època prou convulsa que no ens ha...

Gala Garcia i Joan Enrich guanyen el Concurs d’Instagram contra la violència

El jurat del 4t concurs d’Instagram per a l’eliminació de la violència contra les dones ha decidit atorgar el premi a la millor fotografia...
Compartir