13 C
Igualada
Dissabte, març 6, 2021

El Bisbe Borrell i Guillem d’Oló apareixen durant la 1a etapa de la caminada Terminus Calafinus

calaf.jpg

85 persones van participar aquest diumenge de la 1a etapa de la caminada pel terme de Calaf del 1015: “Terminus Calafinus”. Els caminants van recórrer 17 km, sortint de davant del Casal de Calaf i arribant a l’Astor. Els organitzadors van oferir una sorpresa als participants durant la pausa de l’esmorzar. A l’interior de l’ermita de Sant Valentí, coneguda l’any 2015 com a Villallonga, es va fer la recreació de l’acte de lliurament per part del Bisbe Borrell al levita Guillem d’Oló, del document en el que se li encarregava repoblar la zona de Calaf.

Aquesta serà la primera etapa d’un total de 4 que tindran lloc els darrers diumenges de mes, fins a l’abril, en motiu del Mil·lenari de la Vila.
A través de les quatre etapes es resseguirà de forma aproximada el perímetre del terme de Calaf l’any 2015, quan Guillem d’Oló, dit també de Mediona, va rebre aquestes terres del Bisbe Borrell amb l’encàrrec de repoblar-les, cultivar-les i defensar-les.

Per dissenyar la ruta els organitzadors s’han basat en la descripció feta en el document de 30 d’abril del 1015 i es seguéix els topònims de Corregó, Villalonga, Gàver, Calonge, etc, que cita el primer document, fins a tancar un cercle d’aproximadament 65 km.
El 22 de febrer de 2015 es durà a terme la segona etapa de l’Astor a Ferran (18 km); el 29 de març del 2015 es farà el tram Ferran – Sant Pere de l’Arç (15km aprox) i finalment el 26 d’abril es caminarà de Sant Pere de l’Arç a Calaf (16,5km aprox).
Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament de Calaf o a l’oficina d’Informació (Plaça dels Arbres) en horari d’atenció al públic.
S’obriran inscripcions a partir del dia 10 de cada mes i es tancaran un cop esgotades les places disponibles o 3 dies abans de la caminada.
El preu per a participar en cada una de les etapes és de 5 € (i inclou els trasllats en autocar per anada i/o tornada des de Calaf).
Cal portar esmorzar i beguda, i l’organització portarà cafè i aigua per a l’hora d’esmorzar. En el moment de la inscripció es facilitarà un carnet a segellar en cada caminada que donarà dret a un reconeixement final si es participa en les quatre etapes.
La darrera etapa (Abril 2015) serà compartida amb el grup  BTT de Calaf que farà el recorregut complet en bicicleta de muntanya (65km en una sola etapa) i que coincidiran amb caminadors a l’arribada del Castell de Calaf, on es farà una recepció conjunta amb caminadors i ciclistes i es lliuraran els reconeixements.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir