El Barri Sta. Caterina d’Igualada ha viscut les seves festes

1159

IMG_9800.JPG

El pregó protagonitzat pels més petits del barri, el canvi de banderers, que passa de la mà del Grup Mal Llamp a la Colla Gegantera del Bisbalet, ambdues entitats nascudes en el si de l’Associació de Veïns del Barri de Santa Caterina, i després el correfoc protagonitzat pel Grup Mal-Llamp i acompanyats pels Diables de Cervelló, van donar l’arrencada a un cap de setmana ple d’activitats diverses.

La ja tradicional sardinada del divendres a la nit, va omplir la plaça de veïns i amics que tot prenent la fresca van poder gaudir del Ball de Festa Major que va oferir la formació igualadina Som-hi Band!

El dissabte, la plaça dels Porcs, va acollir la I Trobada de Fil i Agulla, que junt amb l’exposició que hi ha a la mateixa plaça, va ser mostra de diverses manualitats de gran originalitat i bellesa.

A la tarda va ser el torn dels mes petits. Gràcies a la col·laboració dels comerços del barri, el Cullerot, del Mure, i l’espai InQuiet, van poder fer diversos tallers d’allò més creatius i entretinguts, per acabar fent un bon i saludable berenar de pa amb oli i xocolata els petits i pa amb vi i sucre els grans.

El diumenge, després de les matinades, la cercavila formada pel Drac Mal-Llamp, els gegants Bisbalet i Cinta, i les imatges de la Mare de Déu del Carme i Santa Caterina, acompanyats pels musics del Mal Llamp, van portar als veïns fins a la missa que es va celebrar a Santa Maria.
Després, fent temps per dinar es va repartir el soldat i el vermut a la plaça Santa Caterina, i el dinar de veïns al carrer del Carme, va ocupar el migdia de diumenge.

Amb la plaça de Santa Caterina plena de gent, les havaneres i el tradicional cremat van cloure un cap de setmana de festes.

Finalment el dia de la Mare de Déu del Carme, el res del rosari al mateix carrer del Carme tancarà les festes fins l’any vinent.

Han estat uns dies de retrobament de veïns d’ara i d’antics, que han permès un any mes compartir unes hores, sense presses, amb la gent que tenim al voltant més proper per què com diu la dita…. “val mes un bon veí a la porta que un parent a Mallorca”.