0.3 C
Igualada
Dissabte, gener 16, 2021

El 67% de les empreses enquestades per la UEA afirma que les pèrdues econòmiques ja oscil·len entre els 100.000€ i els 500.000€

Amb la represa parcial de l’activitat empresarial i industrial i seguint vigent l’estat d’alarma i la pandèmia de la COVID-10, les empreses i persones treballadores de la comarca de l’Anoia viuen una situació complicada i sense precedents.

Són moltes les empreses que segueixen sense poder obrir a la comarca, i les que estan operatives, ho han de fer amb unes condicions complicades per mantenir uns rigorosos requeriments de seguretat, distàncies, protecció, salut i neteja per evitar contagis i una major propagació del virus. En aquest sentit, des de la Unió Empresarial de l’Anoia s’és conscient dels esforços que les empreses estan fent per poder complir amb tota la seguretat necessària i igualment, intentar desenvolupar l’activitat amb la màxima normalitat, fet que és molt difícil per les limitacions de material de protecció i per l’aturada de diverses activitats i alguns sectors empresarials.

Per tal de detectar-ho i poder copsar i quantificar quina és la situació i les necessitats de les empreses, des de l’entitat anoienca s’ha impulsat una enquesta amb mostra de 96 empreses de la comarca que han detallat com ha anat la represa parcial de l’activitat, les dificultats que es troben les empreses i per així, des de la UEA, poder resoldre i millorar la situació d’empreses, treballadors i treballadores del nostre territori.

L’Anoia registra 1.495 ERTOs per força major i 48 Expedients de Regulació afectant a 9.939 persones
Pel que fa als ERTOs, segons les dades publicades per la Generalitat de Catalunya, la comarca de l’Anoia registra 1.495 ERTOS per força major i 48 Expedients de Regulació, afectant per tant, a prop de 10.000 persones.

D’altra banda, segons les dades analitzades per la UEA, el 61% de les empreses enquestades ha presentat un ERTO, però la gran majoria, el 83% ha reprès l’activitat total o parcialment, tot i que d’aquesta última dada, el 24% està valorant presentar-ne un.

Tanmateix, les empreses que tenen activitat empresarial detallen que la situació amb els seus proveïdors i clients és que el 80% de les empreses tenen clients que no poden obrir, així com que el 33% de les empreses han perdut clients. En menor mesura, les empreses es troben amb proveïdors que han tancat o que no poden obrir, l’11% o bé que han canviat els preus de compra de les matèries primeres (14%). Tot i així, algunes apunten que la situació generada per la COVID-19 els hi ha permès diversificar el negoci i guanyar clients que abans no tenien (8%).

Les empreses que no han pogut reprendre la seva activitat econòmica i empresarial, majoritàriament (58%) és perquè no tenen comandes, material o feina i perquè la llei no ho permet (39%).

Les empreses segueixen reclamant necessitats en EPIS i elements de protecció
La necessitat per tenir EPIS i materials de protecció i seguretat continua sent una reivindicació per part de les empreses anoienques. En aquest sentit, el 61% de les empreses enquestades necessita mascaretes; el 56,8% guants; el 46,3% gel hidroalcohòlic i el 25% solució desinfectant per materials i superfícies, entre altres.

El 67% de les empreses enquestades afirma que les pèrdues econòmiques ja oscil·len entre els 100.000€ i els 500.000€

A nivell de pèrdues econòmiques, gairabé el 70% de les empreses enquestades ja quantifica l’impacte econòmic que ha generat la COVID-19 i que entre març i maig, les pèrdues ja oscil·len entre els 100.000€ i 500.000€.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt del...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir