Eixarcolant presenta el 5è volum d'”Els llibres de les plantes silvestres comestibles”
E

1 de juliol de 2023

El Col·lectiu Eixarcolant posa a la venda el 5è volum d’Els llibres de les plantes silvestres comestibles, que dona continuïtat a la col·lecció de llibres sobre els usos de les diferents plantes silvestres que podem trobar al nostre entorn.

Es tracta d’un llibre elaborat i autoeditat per l’editorial del Col·lectiu que serveix, a més, com a eina de consulta per a tothom qui vulgui descobrir, aprendre i fins i tot cuinar aquestes plantes que sovint desconeixem i que poden contribuir a modificar el model agroalimentari actual per un de més sostenible, saludable i just.

El nou volum, com els anteriors, conté informació sobre 22 espècies silvestres comestibles que es poden trobar a diferents punts de Catalunya i que, per les seves característiques organolèptiques i també nutricionals són altament indicades per incorporar a la dieta quotidiana. Alguns exemples de les noves espècies que s’hi poden trobar són l’avet, l’hisop, la menta borda, el cascall o la xicoia, entre d’altres.

Es tracta, en qualsevol cas, d’espècies plenament adaptades a les condicions ambientals locals i que, per tant, es poden cultivar amb facilitat i de forma totalment sostenible, ajudant així a la diversificació de l’agricultura, al manteniment dels paisatges i a l’adaptació al canvi climàtic.

Rigor científic

Totes les dades que formen part d’aquest llibre han estat extretes d’estudis científics elaborats pels membres del Col·lectiu Eixarcolant amb el màxim rigor. En conseqüència, tot i que la informació es presenta de forma amable, accessible i amb un disseny atractiu per a tots els públics, el rigor i fiabilitat de la informació que conté és màxima.

Les fitxes de cada espècie contenen un apartat de descripció general, pensat per ajudar als lectors a identificar cada planta, i dues receptes de cuina per animar als usuaris a posar-les en pràctica i incorporar totes aquestes espècies a la seva alimentació diària.

Tots els beneficis obtinguts per la venda d’aquest llibre, i de la resta de materials divulgatius del Col·lectiu Eixarcolant es destinaran a la realització d’accions i projectes per dinamitzar el territori i per seguir donant a conèixer i posant en valor aquestes plantes silvestres comestibles.

Podeu trobar aquest i tots els volums de la col·lecció a més de 200 punts de venda d’arreu del territori català i també a la botiga online de la web de Col·lectiu Eixarcolant (www.eixarcolant.cat).

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta