Editorial: Bones notícies per al sector tèxtil

90

Aquesta setmana, una bona representació de marques d’Igualada i comarca han copsat la passarel·la Barcelona 080 Fashion. Sempre és motiu d’orgull poder veure com empreses amb arrel igualadina o anoienca tenen el protagonisme que es mereixen en aparadors de primera línia, com és aquest, i més dins d’un sector, el tèxtil, que des de fa més d’una dècada ha patit les greus conseqüències d’una crisi particular, afegida a la global que viu tot el país des del 2008.

També és positiu que la Fira BSTIM, que Igualada acollirà per segona vegada a finals d’aquest mes, tingui ja el cartell de complet, amb la participació d’una setantena llarga d’expositors procedents de tot l’estat espanyol, i de visitants ja confirmats d’arreu d’Europa. És un bon senyal perquè ve a confirmar l’èxit de la iniciativa, única a Espanya, i també perquè permet tenir l’esperança de noves i millors comandes, en bona part per a tallers i petites empreses d’Igualada i l’Anoia, no en va la meitat dels expositors són del mercat local. Aquest era un dels objectius, i sembla que es va complint.

“Ens produiria una gran alegria que això es traduís en un increment dels llocs de treball, el veritable problema de l’Anoia”

Hem d’estar raonablement contents de que el segell industrial d’Igualada en un sector molt malmès en els darrers anys revisqui, amb més o menys força. Amb tot, el que ens produiria una gran alegria és que això es traduís en un increment dels llocs de treball, el veritable problema d’aquesta comarca, inclosa també Igualada. Si bé les xifres no empitjoren, la qual cosa ja és important, tot plegats voldríem que els esforços, que ens consta s’estan fent, per a augmentar les possibilitats d’ocupació d’aquest territori, tinguessin èxit quan més aviat millor. Potser caldria, com ja va fer el Govern del president Montilla, un pla específic per a comarques desfavorides com la nostra, que necessitarien d’una certa prioritat a l’hora d’establir les noves inversions que, sembla, el nou Govern Puigdemont està disposat a fer. Seguirem esperant molt temps més?