Teresa Bernadas i Maria Díez, campiones del món d’hoquei patins al Mundial de Iquique
T

4 d'octubre de 2016

campiones-mon-hoquei-femeni-veuanoia
Teresa Bernadas i Maria Díez.

Les igualadines Teresa Bernadas i Maria Díez s’han proclamat aquest diumenge campiones del món en imposar-se a la final a l’Argentina amb un gol d’or precisament de la Peke. La participació de les dues va ser fonamental per poder aconseguir aquest títol mundial, ja que Teresa Bernadas ha estat elegida la millor portera de la competició.

A l’equip hi ha dues jugadores més amb arrels igualadines o amb molta relació amb la ciutat. Es tracta de Berta Tarrida, filla de Ton Tarrida, jugador que va aconseguir la primera lliga amb l’IHC. A més amb mare i avis igualadins, els Calduch. I també Berta Busquets, amb dos nebots que juguen al club.

La selecció estatal femenina arriba aquest dilluns a 2/4 de 4 a l’aeroport del Prat.

Un gol d’or de Díez ha servit per vèncer Portugal a la cita final (3-2), i Bernadas, millor portera del torneig

teresa-bernadas-final-mundial-veuanoiaLa Selecció Espanyola Femenina s’ha proclamat campiona del món després de vèncer, amb un gol d’or de Maria Díez, a Portugal (3-2) a la gran final del torneig disputat a Iquique (Xile). El combinat d’Alejandro Domínguez no ha conegut la derrota durant tot el campionat i s’ha alçat amb el cinquè títol mundial de la seva història. Espanya ha fet un gran primer temps que ha culminat amb el gol de l’Anna Casarramona, a cinc minuts per al descans. El combinat nacional ha ofert solidesa defensiva i ha manat en el control del joc. En el segon acte, Laura Puigdueta ha ampliat l’avantatge, amb un tant des de dins de l’àrea. Espanya estava més a prop del títol però Portugal ha volgut posar emoció a la final amb dos gols, obra de Marta Vieira i Marlene Sousa, que han manat el partit a la pròrroga. Finalment, i com va passar a la semifinal, el temps extra ha somrigut a la Selecció Femenina que, amb el gol de Maria Díez, s’ha proclamat campiona del món. Un títol que no aconseguia des de l’any 2008. En l’acte de lliurament de premis, Teresa Bernadas ha estat nomenada com a millor portera del torneig.

Espanya (1+1+1): Teresa Bernadas, Anna Casarramona, Maria Díez, Berta Busquets, Laura Puigdueta – cinc inicial – Natasha Lee, Sara González i Marta González.

Portugal (0+2+0):  Maria Celeste Vieira, Marlene Sousa, Renata Balonas, Sofia Silva, Rute Lopes –cinc inicial – Ana Ferreira, Marta Vieira i Claudia Vicente.

Gols: 1-0, Anna Casarramona, min 15; 2-0, Laura Puigdueta, min 23; 2-1, Marta Vieira, min 27; 2-2, Marlene Sousa, min 32; 3-2, María Díez, min 45.

Àrbitres: José Risso (ARG) i Ulderico Barbarasi (ITA).