Dues escoles anoienques guanyen el concurs de contes del Premi Pilarin Bayés
D

22 d'abril de 2022

Les escoles catalanes celebren, un any més, el Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes de Primària. El concurs, que fomenta l’escriptura, la creativitat i l’educació en valors a les aules, celebra aquest 2022 la seva 19a edició.

L’edició de 2022 del Premi Pilarín Bayés convida les escoles a normalitzar la salut mental i el benestar emocional entre l’alumnat. Aquests “contes de la salut mental” donen als infants l’oportunitat de reflexionar, a través de les històries que expliquen, sobre aquells trastorns o malalties mentals més presents a les aules i trencar l’estigma que recau sobre aquestes.

Enguany s’han presentat al Premi més de 700 contes escrits des d’escoles d’arreu de Catalunya dividits en les categories de: cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior, i educació especial. Així, hi han participat més de 7.500 infants.

D’aquest repertori, 19 històries han estat escollides pel Jurat del Premi, que l’Editorial Mediterrània publicarà en un llibre recull, il·lustrades per Pilarín Bayés, i que s’enviarà als autors dels contes guanyadors. I entre elles, n’hi ha dues escrites per alumnes d’escoles de l’Anoia. Son “El caldo de lletres”, amb el pseudònim els Gelats, de l’Escola Pare Ramon Castelltort d’Igualada i “Aquelles tardes”, amb el pseudònim E.T de Escola Maria Borés de La Pobla de Claramunt.

Com ja és habitual, al jurat professional s’hi afegeix un jurat infantil format per tres infants escollits per concurs. Aquesta oportunitat permet a la canalla involucrar-se i fer sentir la seva opinió sobre un tema que els afecta, tal com s’apunta a la Declaració dels Drets dels Infants. A més, per primer cop, s’ha tingut en compte una votació popular que ha tingut lloc a la web del Premi Pilarín Bayés.

Els tres jurats infantils i el vot popular se sumen al jurat ja existent, que està format per Pilarín Bayés, Diana Casellas, Víctor Cucurull, Mònica Estruch, Eduard Fornés, Alegria Julià, Gonçal Luna, Eduard Marcet, Meritxell Margarit, Noemí Pes, Susana Peix, Xavi Ramiro i Laura Gonzalvo.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta