Dues alumnes del Joan Mercader obtenen el Premi Igualada de Recerca Jove en l’àmbit cièntific-tecnològic
D

15 de maig de 2017

Les alumnes Laura Subirana i Clara Busquet, de l’Institut Joan Mercader, van ser guardonades amb el Premi Igualada de Recerca Jove en l’àmbit científic-tecnològic, que convoca anualment l’EEI, Escola d’Enginyeria d’Igualada i que aquest any celebrava la seva tretzena edició. L’entrega del guardó va ser el passat dimecres 26 d’abril a les 18:00 hores.

Divuit alumnes de segon de Batxillerat de l’ Institut Joan Mercader van presentar els seus treballs de recerca. Els participants optaven a quatre premis: dos en l’àmbit científic-tecnològic i dos en l’àmbit humanístic-social. Les dues guanyadores del nostre centre ho van ser en l’àmbit científic-tecnològic. El primer premi el va obtenir Laura Subirana, que va presentar el treball de recerca titulat “La realitat que treu el son als adolescents”, tutoritzat per la psicopedagoga del centre, Montse Estruch. Aquest treball es centrava en la investigació dels mals hàbits dels adolescents en l’ús de les noves tecnologies i ho relacionava amb els transtorns del son, una de les conseqüències que poden comportar aquests mals hàbits. Segons la pròpia alumna, la recerca es va fer en joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys, ja que és l’etapa en què aquesta addicció a les noves tecnologies comença amb més intensitat. Per la seva banda, el segon premi el va obtenir Clara Busquet, que va presentar el treball de recerca titulat “Parets entre branques”, tutoritzat per la professora de Ciències, Mònica Verdés. El treball consistia en l’estudi, disseny i construcció d’una casa en un arbre. El resultat de la recerca va ser un prototip a escala 1:50 construït en un petit llimoner de seixanta-cinc centímetres.

Per una altra banda, també volem destacar l’esforç i el treball de la resta de participants que van quedar finalistes i van rebre un diploma acreditatiu.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta