“Dolça Sodoma meva”, dissabte a la Casa del Teatre Nu
"

24 de gener de 2018

Aquest dissabte 27 de gener a les 21h del vespre, La Casa del Teatre Nu acull la representació de Dolça Sodoma meva, un monòleg teatral del dramaturg i escriptor Laurent Gaudé, interpretat per l’actriu Enka Alonso.

L’obra ens parla de Sodoma, la ciutat que va ser destruïda per la immoralitat sexual dels seus habitants, i per ser antinatural i contrària a la llei de Déu. Quan ens parlen de Sodoma ens la descriuen com la ciutat del pecat, un lloc on hi vivien les dones més boniques i sensuals del món. Segons la llegenda, el comportament dels habitants de les ciutats de Sodoma i Gomorra era pecaminós, de llibertinatge, violacions, assassinats i luxúria.

Al mpnòleg de Laurent Gaudé una estàtua de sal amaga sota seu a l’última noia de Sodoma. Va ser enterrada viva. No s’ha mogut durant segles. La sal està enganxada a la seva pell, dins les seves venes. L’aire és immòbil, espès, feixuc. L’aigua de la pluja fa que mica en mica s’entrevegi el seu rostre a través de la sal que la cobreix. La pluja lentament desfà la sal i la fa reviure. Comença a moure’s de manera sinuosa, sensual. Respira. De cop comença a parlar, recorda de la seva estimada ciutat natal: Sodoma, una ciutat saquejada i destruïda, amagada sota muntanyes de sal per l’odi dels homes, i marcada per sempre el segell de la infàmia. Durant tot aquest temps ha esperat el moment de venjança : retornar per seduir, si més no, amb molta més força.

Dolça Sodoma meva es va estrenar a Maó l’any 2016, i ha fet una llarga gira per les illes i el Principat. Ara es pot veure a la programació que la companyia anoienca Teatre Nu impulsa dins el seu espai de treball. Les entrades es poden reservar per telèfon (677519625) o per correu electrònic (teatrenu@teatrenu.com).

Al final de la funció es durà a terme un col·loqui amb l’artista. Hi haurà servei de bar.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta