14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

DNI per a gossos i gats com a nova modificació de la llei de Protecció i Drets dels animals
D

Publicitat

Ahir, dimecres 5 de gener, va entrar en vigor l’avantprojecte de llei de Protecció i Drets dels animals, on es recullen algunes mesures relacionades amb el tractament de les mascotes com ara la prohibició de sacrificar animals, l’obligatorietat de tenir un DNI animal o la fi de les compres de mascotes. Tanmateix, la llei indica que serà obligatòria la inscripció de qualsevol animal de companyia dins d’un sistema d’identificació.

Foto TaniaCGarcia

Aquesta iniciativa de la Direcció General de Drets dels Animals té com a objectiu crear una base de dades en l’àmbit nacional, tenint així controlades a totes les mascotes per a garantir el seu benestar i evitar així el seu abandó.

Un altre dels aspectes positius que ens porta aquest canvi legislatiu és que a partir d’ara les nostres mascotes no són “coses” o “objectes” sinó que han passat a ser valorats com “éssers vius dotats de sensibilitat”. Aquest fet implica, per exemple, que es regularà la custòdia compartida de les mascotes en cas de separació o divorci.

Amb tota probabilitat, aquest DNI de mascotes serà en format electrònic, que incorporarà un codi QR perquè les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat puguin accedir a tot l’historial de l’animal de manera molt més ràpida i eficient.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies