8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Diversos municipis de la comarca es sumen al Clean Up Day
D

Publicitat

Milions de tones d’escombraries van a parar cada any als rius, oceans, platges, boscos i altres espais naturals a causa de la producció insostenible i els patrons de consum de les societats, les escasses estratègies de gestió de residus o la manca de sensibilització de la població. Amb l’objectiu de reduir la quantitat de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus proposa anualment el Clean-Up Day, una jornada de neteja que es fa de manera coordinada a tot el continent.

D’aquesta manera, sota el lema “Let’s Clean Up Europe!”, entre el 10 i el 12 de maig es duran a terme nombroses iniciatives locals dins d’un únic esdeveniment que pretén animar i conscienciar els màxims ciutadans possibles. Els participants de la jornada, que col·laboraran a mantenir net el seu entorn, podran comprovar amb aquesta activitat la quantitat de residus que s’aboquen en el seu barri o municipi. L’acció és una oportunitat perfecta per augmentar el nivell de conscienciació sobre el problema de la brossa i ajudar a canviar els comportaments. L’any passat, a Catalunya, es van desenvolupar 275 accions emmarcades en aquesta iniciativa.

El Clean-Up Day a Igualada
A Igualada, l’Ajuntament proposa enguany dues jornades de recollida a l’entorn del riu Anoia: una, oberta a tothom i que té la col·laboració d’Aladern-CECI i l’empresa Graphic Packaging International, que ha aportat material, i una altra, que es farà el dia abans, que comptarà amb personal d’empreses que s’han mostrat interessades en l’activitat, com ara Original Buff, Aigua de Rigat o Grup Carles.

La recollida oberta a tothom –famílies, escoles, entitats, etc.– es farà el diumenge, 12 de maig, entre les 11 i les 13h, sortint des de sota del Pont Vell de Montbui, a la cruïlla entre el c/ del Rec i el c/ Joan Abat. Els menors hauran d’anar acompanyats d’algun adult i es recomana fer la inscripció prèvia escrivint a medi.ambient@aj-igualada.net o trucant al telèfon 93 803 19 50, extensió 2558.

Serà una jornada popular de marcat caràcter lúdic i oberta a la participació de tots els públics. Els objectius són sensibilitzar sobre el dret a gaudir d’un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels entorns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera. La jornada es planteja com una passejada vora el riu on, a mida que s’avança, els participants recullen la brossa i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, paper i rebuig. A la finalització hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.

A Montbui, es netejarà el marge del riu Anoia
A Montbui la jornada es durà a terme amb la col·laboració de l’Institut Montbui. Els voluntaris i voluntàries de l’Institut i les persones que ho desitgin podran col·laborar en aquesta tasca de neteja del marge montbuienc del riu. El lloc de trobada dels voluntaris és l’Ajuntament de Montbui i l’activitat començarà a les 10 del matí.

ERC organitza una recollida dissabte a Vilanova del Camí
El proper dissabte 11 de maig a les 10 del matí ERC Vilanova del Camí ha organitzat un Clean Up als voltants del riu, al Parc Fluvial. “Donat que ERC Vilanova del Camí està compromesa amb el medi ambient ha decidit apuntar-se a aquesta iniciativa i convida a tothom a col·laborar-hi i així contribuir en la neteja i cura del nostre entorn”, diuen des del partit republicà.
La trobada serà al Safareig Municipal de Vilanova del Camí i en acabar els assistents podran
gaudir plegats d’un esmorzar popular de pa amb tomàquet i embotits.

A la Pobla l’any passat es van recollir més de 200 kg d’escombraries
L’actuació a La Pobla es portarà a terme el dissabte 11 de maig i consistirà en la neteja de la llera del riu Anoia al seu pas pel nucli urbà.

L’activitat tindrà lloc de les 9 a les 12 del matí i per participar-hi cal haver-se inscrit prèviament. El punt de trobada serà al parc de Sant Galderic. L’acció s’organitza des de l’Ajuntament i s’impulsa des de l’Agència de Residus de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona, d’Ecovidrio i de Cicloplast.

En l’edició de l’any passat es van recollir 112,5 quilos de residus: 2 de paper i cartró; 12 de plàstic i envasos; 2 de vidre; 96 de resta que no es pot reciclar i una bateria de 0,5 quilos. Entre els residus recollits hi havia plàstics, llaunes, tubs, vidres, entre d’altres.

Enguany, els i les alumnes de sisè de l’escola Maria Borés, juntament amb l’alumnat que forma part de la comissió mediambiental de l’Institut de Vallbona, també se sumaran a aquesta iniciativa de neteja de la llera del riu Anoia. L’activitat, impulsada des del centre educatiu de secundària, es portarà a terme demà divendres 10 de maig, de les 9 a les 12 del matí.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies