16.4 C
Igualada
Dijous, setembre 24, 2020

Diversos municipis anuncien la data de reobertura de les seves piscines

La piscina de Castellolí serà la primera de la Conca d’Òdena que obrirà, aquest proper dissabte dia 20, i l’Ajuntament del municipi ha decidit que enguany, de forma extraordinària, l’accés a la piscina sigui gratuït per tots els veïns empadronats al poble.
Es tracta d’una mesura per agrair a la població el seu comportament exemplar durant la pandèmia, compensar els mesos difícils que s’han viscut i ajudar econòmicament a les famílies perquè aquest any no hagin de fer aquesta despesa extra durant l’estiu. La piscina estarà oberta del 20 de juny al 6 de setembre, de 10:30h a 14h i de 16h a 20h.

L’espai s’adequarà a les normes de protecció contra la Covid19 i la brigada municipal en farà el manteniment. De moment no hi haurà servei de vestuaris ni servei de bar, tot i que es licitarà el servei de bar per si la normativa sanitària permetés reobrir-lo durant l’estiu.

Tot i ser gratuït, és imprescindible que els veïns facin l’adquisició dels abonaments de temporada a través de l’APP “Ajuntament de Castellolí”. A més, caldrà que els assistents diàriament facin la reserva de les seves entrades concretant l’horari d’assistència, per poder controlar l’aforament, i que compleixin tots els requisits i mesures sanitàries establerts per la llei. Per més informació es poden posar en contacte amb l’Ajuntament.
D’altra banda, l’Ajuntament de Castellolí ha completat un procés de contractació de dues persones joves del poble per fer les tasques de control d’accés i desinfecció.

Can Titó de Vilanova obrirà el 25 de juny
La piscina municipal Can Titó s’obrirà el 25 de juny amb algunes restriccions per motius d’higiene, salut i control de l’aforament a causa de la covid-19. Per entrar-hi serà obligatori omplir, signar i entregar la Declaració Responsable, un document que es podrà descarregar des del vilanovaenlinia.cat i que també trobareu a la piscina. Una vegada signat se n’haurà de fer una foto i guardar-la al mòbil per tal de mostrar-la sempre a l’entrada.

La piscina ofereix dos torns de bany, per controlar l’aforament, que serà del 50%. El torn del matí és d’11:00 a 15:00 h i, el de la tarda, de 15:45 a 19:45 h. Per saber l’estat de l’aforament de la piscina, les àrees d’Esports i Comunicació estan treballant en una aplicació que serà visible des del web municipal i que es podrà consultar des del mòbil.

Aquest any, donada l’excepcionalitat derivada pel coronavirus, no s’han fet abonaments d’estiu. Les entrades es podran comprar de manera individual a la piscina a un preu bonificat al 50% per a les famílies empadronades al municipi. Caldrà acreditar la condició d’empadronat amb el DNI o el document de padró. També es podran adquirir packs de 10 entrades. Aquests packs es poden comprar a la piscina o a les oficines d’Esports, a partir del 22 de juny i sempre que es pugui pagar amb targeta de crèdit.

Una vegada dins del recinte de la piscina, expliquen des d’Esports, també s’han marcat limitacions. La gent es podrà banyar i nedar a la piscina amb normalitat però caldrà evitar esquitxar o apilar-se dins l’aigua. Es podrà prendre el sol i acotar l’espai a la gespa, però no hi haurà servei d’hamaques.

Així mateix hi haurà servei de bar amb terrassa però la zona de pícnic estarà restringida. Tampoc hi haurà servei de premsa ni jocs de taula per motius sanitaris. Els lavabos i les dutxes exteriors estaran en funcionament però els vestidors col·lectius estaran restringits per mesures d’higiene i seguretat.

La piscina d’Òdena obrirà el 27 de juny
Dissabte 27 de juny la piscina municipal d’Òdena obrirà les seves portes per iniciar la temporada d’estiu que enguany s’allargarà fins el diumenge 13 de setembre.
La instal·lació obrirà diàriament de 10h a 14h i de 15h a 20h amb unes mesures especials. De 14 a 15h es procedirà a la desinfecció de les instal·lacions i l’espai romandrà tancat al públic.

A l’entrada, es mesurarà la temperatura corporal, es disposarà de gel hidroalcohòlic i s’haurà de respectar les mesures bàsiques de dur mascareta fins a la zona de la piscina i respectar la distància de seguretat. La zona de descans estarà parcel·lada per mantenir la distància de seguretat entre banyistes i no es podrà fer ús dels vestidors i no hi haurà servei d’hamaques.

L’aforament a la piscina serà limitat. La venda d’abonament és exclusiu per als residents al municipi, i l’opció de venda d’entrada individual serà al mateix recinte de la piscina. El període de venda d’abonaments és del 17 al 26 de juny (o fins a exhaurir places) a les oficines de l’Ajuntament en l’horari habitual.

L’Ajuntament fa una crida a la compressió de tots els veïns i veïnes, ja que és previst que tothom no podrà accedir a la piscina quan voldrà, per aquest motiu demana no fer abús de les instal·lacions i no estar-se més de dues hores diàries per garantir que tothom pugui gaudir-ne. Alhora apel·la com s’ha fet fins ara al respecte en seguir les mesures i indicacions sanitàries.

Jorba, a partir del 29 de juny
Des de fa setmanes els serveis municipals de Jorba treballen en la preparació de l’obertura de la piscina que requereix el seguiment d’unes normes específiques com poden ser: la limitació de l’aforament, la delimitació física de la distància entre els usuaris, les mesures de neteja i desinfecció, el control tècnic i sanitari de l’aigua, els torns d’entrada, entre altres.

La regidora de Règim Intern, Transparència, Urbanisme, Esports i Joventut, Gemma González, assegura que si bé “obrir aquest any és molt complex i segurament també resultarà deficitari, pensem que en un poble com el nostre és bàsic obrir aquest equipament per la important funció social i d’esbarjo que fa”.
Pròximament s’informarà amb més detall a tots els veïns i veïnes de les mesures, funcionament i compra d’entrades / abonaments.

Capellades, també el 29 de juny
L’Ajuntament de Capellades ha treballat intensament els mesos de maig i juny per preparar l’obertura de la Piscina Blava, seguint la normativa actual de prevenció del Covid-19.
A banda de les reunions tècniques també s’ha treballat amb l’oposició per buscar una solució el màxim de consensuada possible.

Finalment, s’ha establert que s’obrirà el 29 de juny fins al 31 d’agost, però amb un seguit de canvis respecte als serveis que habitualment s’ofereixen. Així, no hi haurà bar, ni casetes, ni vestidors. La Piscina Blava obrirà en dos torns, matí i tarda, i tancarà durant un interval al migdia per desinfectar.

La regidora d’Esports, Anna Xaus, explica com “nosaltres hem treballat sempre amb l’horitzó d’obrir, ja que creiem que a l’estiu, amb la calor, la Piscina Blava té tota la raó de ser. Però som molt conscients de la normativa i de les condicions especials que estem vivint actualment i per això volem obrir, però amb totes les garanties”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada acull el Campionat de Catalunya Sub-18 i Sub19 d’atletisme

El Club Atlètic Igualada, conjuntament amb la Federació Catalana d’Atletisme, organitza aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de les categories Sub-18 i...

Igualada permetrà aficionats a les graderies en les competicions esportives

Aquest cap de setmana comencen l'OK Lliga masculina i femenina d'hoquei patins i els dos equips igualadins representants a les competicions jugaran com a...

CCOO Anoia crea un espai de suport per a les persones més vulnerables

CCOO va fer la primera reunió de la seva comissió executiva de la Unió Intercomarcal del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf després...

S’obre el termini de sol·licitud d’ajuts per al pagament de l’IBI a Igualada

Aquesta setmana s’ha obert el termini per a la sol·licitud d’ajuts per al pagament de l’IBI a Igualada, que es poden tramitar fins al...

Igualada Comerç es suma a la Setmana Europea de l’Esport

Igualada Comerç seguint amb l’objectiu d’implicar-se i participar al màxim de les iniciatives socials que sorgeixen, aquesta setmana se suma a la Setmana Europea...
Compartir