El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada acollirà el proper divendres, 20 de març, a les 20h, la presentació del llibre fotogràfic Igualada: festes i tradicions, un recull d’instantànies de quatre de les principals festes i celebracions de la ciutat, aquelles que probablement més la diferencien de la resta de municipis i que millor defineixen la seva identitat.
A les seves pàgines s’hi pot trobar la Festa de Reis, creu de Sant Jordi, Festa Popular d’Interès Cultural i que en l’actualitat es troba immersa en una candidatura per ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. També la festa de Sant Antoni i els Tres Tombs d’Igualada, organitzada per l’Antic Gremi de Traginers, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, celebrada ininterrompudament des de l’any 1822. En tercer lloc, el cicle Pasqual, que culmina amb la tradicional festa del Sant Crist d’Igualada, recordant la suor de sang del Sant Crist a l’església del Roser. I, finalment, l’estiu i la Festa Major de Sant Bartomeu, una de les celebracions amb més regeneració i participació de la comunitat.
El llibre que es presenta ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Igualada a través de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i es presentarà oficialment aquest divendres a l’edifici consistorial. Es tracta d’un recull d’imatges molt recents d’aquestes quatre celebracions, que venen d’antic i han arribat fins al segle XXI en unes condicions d’extraordinària vigència i vitalitat.
Les fotografies han estat realitzades pel fotògraf Marc Vila (Igualada, 1972), durant els anys 2014 i 2015. Vila va estudiar tres anys a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i és fotògraf col·laborador habitual de El Periódico de Catalunya, Angle Editorial, Sita Murt, Abertis, la Universitat Autònoma de Barcelona, Espai Gràfic, Ricard Vila Estudi, DDDiseny, Amorfa, Escucurucuc Edicions, Rec Stores, Estudi Ribaudí, Món Sant Benet, La Cultural, Rosebud Films, Revista Escola Catalana o Catalunya Caixa. L’obra ha estat ideada, dissenyada i maquetada per Ramon Enrich (Igualada, 1968), llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Enrich combina les tasques de disseny amb les de pintor i gravador.