Divendres es constituirà l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola

53

candidatura.jpg

Davant l’interès general sobre la resolució dels resultats electorals i amb la voluntat d’informar obertament als veïns dels Hostalets de Pierola i a la ciutadania en general, l’Ajuntament de la població ha elaborat una descripció de totes les passes donades des de la convocatòria electoral fins a determinar la candidatura guanyadora de les eleccions municipals del passat 24 de maig de 2015 als Hostalets de Pierola.

– 27 de maig de 2015. Escrutini definitiu eleccions municipals. Desempat i victòria per sorteig de la candidatura de Socialistes Independents (SI-CP).
– 28 de maig de 2015. La Junta Electoral de Zona (JEZ) dóna com a vàlid l’escrutini general. Davant la protesta d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la JEZ d’Igualada dóna com a vàlid l’escrutini general.
– 29 de maig de 2015. La JEZ tramita el recurs d’ERC. Tramitació del recurs presentat per ERC i proposta d’elevació a la Junta Electoral Central (JEC) a Madrid.
– 29 de maig de 2015. Trasllat del recurs d’ERC a la JEC. ERC presenta un escrit contra l’acord final de la JEZ i es remet l’expedient a la JEC perquè aquesta determini la resolució final.
– 5 de juny de 2015. Acord final de la JEC. La JEC desestima el recurs presentat per ERC, i continua validant l’acte d’escrutini de la JEZ.
– 10 de juny de 2015. JEZ accepta presentació recurs contenciós – electoral d’ERC. ERC presenta un recurs contenciós – electoral davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’Acte de Proclamació de Candidats.
– 18 de juny de 2015. Interlocutòria de la fiscalia del TSJC. La fiscalia del TSJC demana la inadmissibilitat del recurs presentat per ERC.
– 25 de juny de 2015. Resolució final del TSJC. El TSJC resol la inadmissibilitat del recurs presentat per ERC contra l’acord de la JEZ d’Igualada, i per tant, l’acte d’escrutini es ratifica com a vàlid assignant cinc Regidors a la formació política Socialista.

Finalitzat tot aquest procediment, el pròxim divendres, 3 de juliol de 2015, tal i com preveu la Llei, se celebrarà la constitució de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola.
Després del pacte entre Socialistes Independents – CP i Moviment Ciutadà Hostaletenc (MCH), el socialista Daniel Vendrell mantindrà l’alcaldia durant els propers quatre anys.