30.3 C
Igualada
Divendres, juliol 30, 2021

Divendres, “Els darrers dies de la Catalunya Republicana” al Teatre l’Ateneu

L’Auditori Virtual del Teatre Municipal l’Ateneu continua la seva activitat emmarcada en el Pla de suport específic al sector cultural del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.
La propera representació en viu serà demà divendres 5 de juny, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal l’Ateneu. L’espectacle de Terra Teatre és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili (Jordi Hervàs) i una violoncel·lista (Mariona Tuset) que s’expressa amb el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili, Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana. La funció tindrà un preu de 5 euros. Les entrades s’han de comprar en línia al web del teatre: www.teatremunicipalateneu.cat. Donades les circumstàncies de la COVID19 hi haurà un aforament reduït i els espectadors hauran de seguir un protocol de seguretat per a l’entrada i la sortida.

Terra Teatre
La companyia Terra Teatre neix l’1 de gener del 2016 amb la voluntat de posar un embolcall a tots el projectes escènics que es realitzen al voltant de l’actor Jordi Hervàs Solà.
Tot i així, i entenent que la creació teatral és un art col·lectiu, la companyia no té una vocació unipersonal ans tot el contrari, li agrada envoltar-se d’artesans, artistes i gent estimada que entre tots i totes fan realitat aquests projectes teatrals.
El primer espectacle que la companyia va realitzar fou Els darrers dies de la Catalunya republicana, estrenat el dia 19 de març de 2016 a la Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. En aquest espectacle hi van participar Edmon Bosch (violoncel·lista), Marc Hervàs (direcció escènica), Irene Santos (atrezzo), Sastreria Caireta (vestuari) i una llarga llista de noms que van ajudar a fer realitat el primer projecte de la nova companyia.

Els darrers dies de la Catalunya republicana
Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.
Aquest espectacle està recolzat per la Universitat Rovira i Virgili per la celebració del 25è aniversari de la seva fundació, Programa.cat (Generalitat de Catalunya i les diputacions) i el recull d’actes que va promoure el Memorial Democràtic pel 80é aniversari de la Guerra Civil espanyola. La producció de l’espectacle ha comptat amb el suport i la residència de la Casa del teatre Nu i del Teatre de l’Aurora.
Recordem que l’espectacle es podrà veure el diumenge 7 de juny, a les 6 de la tarda, pels espais virtuals instagramtv@culturaigualada, facebook, i al lloc web teatremunicipal.cat i pel Canal Taronja Anoia.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla dona un nou impuls a l’activitat de la seva gent gran

A partir d’aquest mes de setembre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt incrementarà les actuacions que realitza al voltant de l’envelliment actiu a través...

Racons de l’Anoia: Pujalt

El terme de Pujalt, de 31,43 km2 d’extensió, és al sector de ponent de l’altiplà de Calaf, al límit nord de la comarca de...

A propòsit d’una notable Exposició: “Natura viva”, de Carlota Delgar, a Igualada

Nascuda a l’osonenca Manlleu i instal·lada al cap d’uns anys a Els Hostalets de Pierola, Carlota Delgar se’ns presenta com una dona activa i...

Igualada tindrà les zones blaves gratuïtes durant tot el mes d’agost

Aquest any durant tot el mes d’agost la zona blava de la ciutat d’Igualada serà gratuïta. L’1 de setembre es tornarà a activar. L’ajuntament...

L’editorial: Ha tornat el foc

De nou l’Anoia ha tornat a ser assolada pel foc. Aquesta vegada a Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, que...
Compartir