Divendres de Festa Major: actuacions musicals de primera amb Txarango i Marina Rossell
D

24 d'agost de 2018

Aquest divendres, dia de Sant Bartomeu, patró d’Igualada, les actuacions musicals seran una de les activitats més destacades de la jornada. Txarango i Marina Rossell actuaran al Parc Central i a la Plaça de Cal Font respectivament, adreçant-se a dos públics segurament força diferents.

Més enllà de la música, també es farà la 5a edició de la baixada d’andròmines al Rec, la processó de Sant Bartomeu, teatre o el correfoc. Aquests són tots els actes preparats per aquest divendres:

9.00 h XI TORNEIG DE GOLF CIUTAT D’IGUALADA & SM 44
Ho organitza Anoia Golf Club
Al Golf Costa Daurada

11 h DE L’ANTIC HOSPITAL DE SANT BARTOMEU AL 4D HEALTH D’IGUALADA
Cantonada Passeig Verdaguer amb Cardenal Vives

13 h VERMUT DIABÒLIC
Vermut diabòlic del Ball de Sant Miquel i els diables, d’Igualada.
Ho organitza:
Assoc. Juvenil La Coll@nada
A la plaça de Pius XII

16.15 h ELS GEGANTS VISITEN LA GENT GRAN
Visites festives a les residències per a la gent gran, a càrrec dels Petits Diables d’Igualada amb el drac Bufarot; el Tonet Blanquer i el Bisbalet, acompanyats dels seus músics.
Al Centre de dia Montserrat i Residència Igualada

16 h CONCENTRACIÓ D’ANDRÒMINES
18 h DE CAP AL REC – 5a BAIXADA D’ANDRÒMINES
Convertiu una bici vella, un matalàs, etc. en una andròmina i baixeu pels carrers de la ciutat.
A l’av. Gaudí amb carrer Milà i Fontanals

18 h MISSA FESTIVA en honor a Sant Bartomeu, escrita pel compositor Pol Requesens i Roca, presidida per Mn. Xavier Bisbal rector “in solidum”, farà l’homilia el Pare Josep Morros, escolapi igualadí.
A la Basílica de Santa Maria

19 h PROCESSÓ DE SANT BARTOMEU
El Tabaler; els Voladors, trabucaires d’Igualada; els Diables d’Igualada, el Drac d’Igualada i la Víbria d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; Gegants Vells; nanos d’Igualada i Gegants de la Ciutat amb els grallers de Dessota; Àliga d’Igualada; Bitrac Dansa amb el Ball de Cavallets d’Igualada, acompanyats pels grallers de Santa Madrona; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada Ball de Bastons d’Igualada; banderes de barris i gremis; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu; policia de mitja gala; el Penó de la ciutat a cavall amb els portadors d’enguany, la Creu Roja; Salero, autoritats, corporació Municipal i la Banda de Música d’Igualada.
Recorregut: pl. del Bruc, carrer de Santa Maria, pl. de Pius XII, carrer de Custiol, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, pl. de la Creu, carrer de l’Argent, pl. de l’Ajuntament, carrer del Born i pl. del Bruc.
ARRIBADA de la processó amb l’entrada de Sant Bartomeu a la plaça de l’Ajuntament. ENTRADA de la imatge a la basílica de Santa Maria on es cantaran els goigs. FINALITZA l’acte amb el retorn del Penó a l’Ajuntament.

19 h La Cia TEATRE PER TU de l’Ateneu Igualadí presenta L’HABITACIÓ DE VERÒNICA,

Amb Mireia Morera, Cristina Lorenzo, Xavier Lladó i Francesc Torras. Direcció: Pep Vallès.
Al Teatre Municipal l’Ateneu

19 h OBERTURA DE LA FIRA D’ATRACCIONS
19.30 h LA XOCOLATADA D’EN TOMEU
A la rambla de Sant Isidre

21 h SOPAR POPULAR
A la pl. de Pius XII

21 h TAST AL REC – BARRAQUES
Vine a sopar amb les tapes i els tastets gastronòmics que ens proposen les diferents barraques amb tapes a partir d’1’5 €.
A l’espai de barraques, carrer Dr. Joan Mercader. Horari de Barraques de 21h a 06h.

22 h CORREFOC

amb els Petits Diables i els Pixapólvora d’Igualada; el Grup Mal Llamp amb el Flameus; els Diables d’Igualada amb la Víbria Jove d’Igualada; els Cabrons i Bruixes de Centelles, i el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada.
Recorregut: Pl. de Sant Miquel, carrer de Sant Jaume, carrer de Custiol, pl. del Pilar, carrer Nou, carrer de l’Alba, pl. de Sant Joan, Trav. de Sant Domènech, pl. de Catarineu, carrer Creueta, carrer dels Traginers i pl. dels Traginers.

22.30 h Concert de MARINA ROSSELL: CANÇONS DE LA RESISTÈNCIA & MOUSTAKI.

Amb Xavi Lloses/piano, Joan Motera/contrabaix i Núria Andorrà/percussió.
A la plaça de Cal Font

23.30 h Concert de TXARANGO + TERRATOMBATS.
Txarango és el grup amb repertori en català amb la carrera musical més consolidada a l’estranger, havent girat per més de 23 països i quatre continents. Després de l’espectacular rebuda del seu tercer disc, “El cor de la terra”, farà els últims concerts d’aquesta gira nacional i internacional abans del seu comiat.
TERRATOMBATS. Després de 10 anys de carrera musical amb 5 discos, 2 premis Enderrock i un centenar de concerts arreu dels Països Catalans, els Terratombats tornen a Igualada per celebrar-ho amb la seva rumba catalana, compromesa, crítica i casolana.
Al parc Central

00 h COLL@NADA SOUND SYSTEM
A la plaça de Pius XII

1.30 h IGUALADA JOVE EN CONCERT
Concerts dels grups guanyadors del XI Certamen de grups de música jove d’Igualada 2017 organitzat pel Departament de joventut.
A l’espai de barraques, carrer Dr. Joan Mercader

1.30 h JOKB
Festa, energia, positivisme, és #FestaCamaleònica. .

03h FRANSIE KLAAS
Fransie Klaas y el productor Ivxri Music presenten el seu darrer projecte PANTONE 141, un àlbum autoproduït que va des de del reggae fins al trap, recollint sons que han tingut lloc en l’evolució del Hip Hop. El duet igualadí va començar tocant música als carrers per acabar muntant el seu propi segell, Glitter Gang Records.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?