Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
5 de desembre de 2014

Diumenge, visita guiada i gratuïta per conèixer l’ofici d’adober i els usos de l’aigua al Museu de la Pell

Un article de
Redacció

museu_pell

Com cada primer diumenge de mes, el proper 7 de desembre, a les 11:30h, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia obre portes per visitar les seves exposicions permanents, que permeten descobrir el món de la pell i de les adoberies.

A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, s’hi troben tres àmbits: L’home i l’aigua, Univers de pell i L’ofici d’adober. L’home i l’aigua presenta una visió general de les qualitats i ús de l’aigua. La col·lecció d’estris i enginys hidràulics es reforça amb el Canal d’Experimentació, que ajuda a comprendre els mètodes de canalització i d’aprofitament energètic i industrial d’aquest element. Univers de pell és una de les sales centrades en la pell, i està dedicada a explicar l’ús de la pell per la humanitat, al llarg del temps i per diferents cultures a través d’una selecció acurada d’objectes, confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats de la pell adobada. L’altre espai sobre la pell, L’ofici d’adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant, fins a la implantació industrial que explica la vigència dels processos productius de les empreses adoberes actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

L’altre edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. És situada a pocs metres de Cal Boyer i a tocar del Rec, el canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. La posada en escena de l’ofici artesanal de l’adob de la pell grossa transporta a la Igualada preindustrial.

Les visites són gratuïtes. Es pot demanar més informació al telèfon del Museu, el 93 804 67 52.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×