Diumenge passat, els dos molins d’oli pierencs, Cal Sadurní i Cal Nasi, van participar en una matinal de portes obertes organitzada per la regidoria d’Empresa, amb l’objectiu d’acostar al públic el procés d’elaboració de l’oli, des de la collita de les olives fins a l’envasatge. Les activitats proposades per al Mes de l’Oli es van encetar a principis de novembre amb l’ambientació d’uns quants aparadors locals, que fan especial referència al món de les olives, l’olivera i el producte final, l’oli, i que presenten les creacions amb l’ànim d’obtenir algun dels premis del concurs. Diumenge, però, i per primer any, van ser els dos molins d’oli, el de Cal Nasi dirigit per Ignasi Bosch, i el de Cal Sadurní, a càrrec pels germans Xaus, els qui van convidar tothom a visitar-los i a gaudir d’un esmorzar de pa amb tomàquet amb botifarra i oli d’aquesta temporada. Tots dos molins van posar els cinc sentits a l’hora d’explicar als visitants el procés d’elaboració de l’oli i, en una d’aquestes visites, van rebre les explicacions sobre la collita d’enguany, el color de l’oli i el funcionament de la maquinària. També va ser a les visites una representació de l’actual govern de l’Ajuntament de Piera: Josep Llopart, responsable de la cartera d’Empresa, Jaume Raventós, regidor de Turisme i Medi Ambient, Francisco Jiménez, regidor de Seguretat Ciutadana i Barris i la regidora Vanesa Fernández-Arroyo, responsable de l’àmbit de Salut i Participació Ciutadana. Tots plegats van marxar deixant les seves impressions enregistrades en una entrevista que podreu escoltar a través del cable, al canal que emet Piera TV. Els visitants van poder adquirir també a les botigues d’ambdós molins aquest apreciat producte, essencial en la recomanable i saludable dieta mediterrània. Festa de la Rosta El pròxim diumenge 30 de novembre, de 10 a 15 h, tindrà lloc la Festa de la Rosta a la nau de Cal Sanahuja. En aquest espai hi trobareu una mostra dels productes agrícoles, rebosteria artesanal i d’altres directament relacionats amb l’oli. Al matí, hi haurà rostada popular i durant tot el dia l’Associació de Dones de Piera oferirà degustacions d’olivada i allioli de codony. També hi trobareu un taller de com fer olives en conserva, un tast del producte ofert per diferents restaurants de Piera i un espai dedicat als més menuts amb inflables i tallers. Aquest mateix dia es donaran els premis del concurs d’aparadors, i a les 12 del migdia prendrà protagonisme el concurs d’allioli (cal portar el morter i la mà de morter), amb premis a les millors salses. Finalment, l’organització programa un sorteig d’oli d’oliva nou entre els assistents.