Avui diumenge, 89.100 anoiencs tenen dret a decidir els 33 ajuntaments per als propers quatre anys

66

Avui diumenge, fins a 89.100 persones tenen dret a decidir la composició dels 33 ajuntaments de la comarca en el període 2019-23. Els col·legis electorals, com és habitual, obriran a les 9 del matí, i tancaran a les 8 del vespre, en uns comicis que es compartiran amb les eleccions al Parlament Europeu. A l’hora de l’escrutini, les urnes que primer s’obriran seran les de les eleccions europees.

A l’Anoia, ERC és l’única formació que es presenta a tots els municipis, seguida del PDeCAT, a 30. L’objectiu dels republicans és, però, aconseguir la victòria per primera vegada a la comarca en unes eleccions municipals, i així obtenir la figura del Diputat Provincial, actualment en mans de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que n’és a més, el president.

28.947 igualadins cridats a votar
A Igualada, són 28.947 els ciutadans cridats a les urnes. Podran votar en un total de 45 meses distribuïdes en 22 locals electorals. L’Ajuntament ha mobilitzat 73 persones, entre personal municipal i Policia Local.

El perfil municipal de l’Ajuntament d’Igualada a Twitter, @ajigualada, farà el seguiment puntual de la jornada, amb els avenços de participació, a partir de les 14 i les 18h, i també amb el detall de l’escrutini i els resultats, a partir de les 20h.

L’emissora municipal Ràdio Igualada, ha preparat un desplegament amb una vintena de professionals i col·laboradors que es desplaçaran a diferents locals de votació i seus de partits polítics, des d’on connectaran puntualment per a oferir l’última hora. Als estudis centrals conduirà la transmissió Xavier Dàvila, i hi haurà l’anàlisi de diferents tertulians, com Jordi Aymamí, Bernat Ferrer, Ramon Tomàs i Mireia Subirana. La transmissió comptarà també amb gràfics en temps real que permetran seguir la participació i el recompte i dibuixar la composició del consistori.
Aquest programa especial arrencarà a les 19:30h i es podrà escoltar, com sempre, a través del 103.2 de la FM i al web radioigualada.cat.

Tota la informació, en temps real, a Veuanoia.cat
A veuanoia.cat també podreu seguir, en temps real, els resultats de les eleccions municipals a tots els municipis. L’actualitat es podrà anar seguint durant tot el dia a través de la xarxa Twitter en el nostre canal @veuanoia, i també a partir del tancament dels col·legis electorals, a més del seguiment en temps real, a mida que es vagin coneixent els resultats i el tancament de totes les meses.