4.4 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

Dissabte de paraules amb el 12è Mercat de Lletres
D

Publicitat

La Biblioteca Central d’Igualada i el departament de Cultura ja ho tenen tot a punt per celebrar la dotzena edició del Mercat de Lletres d’Igualada, que es durà a terme demà, dissabte 30 de setembre, durant tot el dia, als diversos espais de la Biblioteca i a la plaça de Cal Font.

Una desena d’escriptors passaran pel Mercat d’enguany, en què es potenciarà més que mai el debat ciutadà a l’entorn de l’hàbit lector i el foment de la lectura. Jordi Pigem, Iolanda Batallé, Ada Castells, Laia Aguilar, Inés MacPherson, Ramon Pardina, Cristina Garcia Morales i Alba Castellví seran els autor protagonistes del 12è Mercat de Lletres.

La inauguració del Mercat de Lletres tindrà lloc a ¾ de 12 del migdia amb l’escriptora Iolanda Batallé, que presenta el seu darrer llibre «Massa deutes amb les flors». Després d’ella pujaran a l’escenari de Cal Font les escriptores Ada Castells i Laia Aguilar, per participar a la tertúlia-vermut sobre les maternitats literàries. Els actes pròpiament literaris prosseguiran a 2/4 de 6 de la tarda amb la taula rodona sobre la fugacitat de les novetats literàries, que moderarà la traductora igualadina Berta Creus, membre de

Mercat de les lletres

I a les 6 a la plaça de Cal Font es podrà gaudir del programa en directe a l’aire lliure amb els escriptors Inés MacPherson i Ramon Pardina, organitzat per la revista local Narranación i Radio Igualada. Finalment, a les 7 serà el torn de la guanyadora del Premi Llibreter d’enguany, Cristina Garcia Morales, que parlarà d’«Els irredempts» a la segona planta de la Biblioteca. Després d’ella el Mercat arribarà al seu punt final amb la gala de cloenda plena de sorpreses i humor organitzada per Narranación.

L’Off Mercat, des de dimarts

La setmana prèvia a la celebració del 12è Mercat de Lletres s’han celebrat diverses activitats en col·laboració amb establiments i entitats de la ciutat. Dimarts 26, a les 7, a la llibreria Aqualata els lectors van tenir una cita amb George Orwell, amb la presentació de la reedició de dos dels seus títols més universals: «1984» i «La granja dels animals», amb el traductor Albert Nolla i Javi Fernández de Narranación. I l’endemà al Cineclub Ateneu es farà la projecció de la pel·lícula 1984, que Michael Anderson va dirigir el 1956.

I dels clàssics universals als clàssics catalans. I és que el rector de Vallfogona va ser el protagonista de la sessió de contes per adults que va fer Albert Estengre a la Biblioteca, el dijous a les 7, coincidint amb la commemoració del 400è aniversari de la seva mort. I avui, divendres, també a les 7, la veu poètica de Maria Mercè Marçal ressonarà amb el recital que ha organitzat Òmnium Anoia: «Marçal sentida», amb Laia Solé Moreno i Sofia Oliva Sabater.

Podeu consultar el programa complet d’actes aquí.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies