Dissabte, bicentenari de la destrucció de Castellfollit de Riubregós

0
118

Demà dissabte Castellfollit de Riubregós commemora el bicentenari del setge i la destrucció del municipi amb la 3a Diada del Setge, amb la voluntat de commemorar un episodi històric de gran rellevància com va ser la batalla que entre el 17 i el 24 d’octubre de 1822 va tenir lloc a Castellfollit.

La jornada començarà a les 10 del matí amb una caminada per la Ruta del Setge, set quilòmetres de recorregut guiat pels principals punts de la batalla amb final al castell de Sant Esteve. Allà hi haurà coca i xocolata per a tothom.

A la tarda, a 1/4 de 7, a l’església tindrà lloc la xerrada compartida pel jurista i estudiós del carlisme Jaume Moya i la historiadora de l’art i professora de la UAB Maria Garganté, un acte que serà conduït pel periodista de TV3 Eloi Vila.

A 3/4 de 8 del vespre els grallers de Castellfollit conduiran els assistents de la xerrada fins a l’entrada del poble on tindrà lloc l’espectacle final de la diada. A 1/4 de 9 s’espera el retorn, dos segles després del general Mina i del Ramonillo i a 2/4 de 9 la Diada del Bicentenari es tancarà, igual que fa 200 anys, amb foc al cel.

Compartir