19.4 C
Igualada
Dimarts, setembre 29, 2020

Dissabte, 5è Mercat de les Espècies d’Argençola

especies.jpg

El Mercat de les Espècies d’Argençola arriba a la seva cinquena edició. El dissabte 13 de juny durant tot el dia, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics.
L’objectiu dels organitzadors és donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, a les que ens envolten, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics.
El protagonista d’aquest 5è Mercat serà el safrà. Des del segle XV fins al segle XIX la zona que compren la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell i l’Anoia va ser un dels territoris productors més significatius d’aquesta espècie i Santa Coloma de Queralt era un punt de comercialització clau. Actualment hi ha iniciatives en marxa que volen recuperar-ne el cultiu a la zona.
Durant el Mercat es podran comprar bulbs de safrà que s’han de plantar entre juliol i setembre i floreixen entre finals d’octubre i novembre.
Com a novetat, aquest any cada parada del mercat oferirà una activitat interactiva. Aquesta vol ser una altra manera de donar a conèixer els productes que porten i qui hi ha darrera de cadascun.
Les activitats començaran amb una Jornada Tècnica amb el títol “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors”. La Jornada començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 2 del migdia. És gratuïta i per assistir-hi cal inscripció prèvia al mail info@fitomon.com o a través del servei de preinscripcions a jornades tècniques del PATT a través de www.ruralcat.net/preinscripcionspatt
El dissabte 13 de juny el Mercat obrirà de les 10 del matí a les 8 del vespre i els actes més destacats seran:
El 5è Concurs de Sals aromatitzades que aquest any tindrà com a jurat: Sònia Farran (sommelier i propietària del restaurant Kan Bakus d’Igualada), Manel Pla (sommelier i propietari de Sesoliveres i El Kubb d’Igualada), Joan Fontanella (propietari del restaurant Bitok d’Igualada), Teresa Puertolas (del blog Un jardí per menjar-se’l) i Fina (del blog Cuina cinc).
De les 4 a dos quarts de 6 de la tarda: Taller de pastisseria amb safrà a càrrec de Gemma Clofent creadora del blog de pastisseria La cuina de casa. Aprendrem a fer una mousse, un flam i uns bombons tot amb el safrà com a ingredient destacat.
De les 6 de la tarda a les 8 del vespre: Taller de cuina aplicada a l’esport i les espècies més adients a càrrec d’Astrid Barqué de Vitam Pleni.
De les 6 de la tarda a les 8 del vespre: Espai – Taller – Diàleg de Nyamnyam. El receptari del safrà a càrrec de l’Iñaki i l’Ariadna de l’Espai Gastronòmic Nyamnyam i de Jordi Daví d’Algun Lloc Edicions. Et convidem a participar en una experiència inoblidable. Cuinarem, tastarem, parlarem, fotografiarem i tot allò que vagi sorgint i passant durant la vetllada, quedarà recollit en un llibret que s’imprimirà i maquetarà allà mateix i que et podràs endur cap a casa. Aforament només per a 30 persones. Preu del taller: 8 euros. Cal inscripció prèvia enviant un mail a associacioeltrill@gmail.com
A partir de dos quarts de 10 de la nit: Concert dels Gipsy Krokets Quartet que fusionen les arrels catalanes amb sonoritats tradicionals de la mediterrània i ritmes dels Balcans.
Durant tot el Mercat es podrà visitar l’exposició dedicada al safrà. Hi haurà servei assegurat de menjar i beure.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La feina bruta

Espanya sap que Catalunya serà un país independent, amb el reconeixement polític dels organismes internacionals. El dia que unes eleccions catalanes donin més de...

Aquest dimecres, preestrena de “La mort de Guillem” a Igualada

Aquest dimecres 30 de setembre a les 20:30h al Teatre Municipal l’Ateneu tindrà lloc la preestrena a Igualada de la pel·lícula ‘La mort de...

El CB Igualada i Monbus renoven el seu compromís

El Sènior Masculí A del CB Igualada tornarà a comptar, una temporada més, amb l'empresa de transports Monbus com a patrocinador, la qual cosa...

Albert Moreno, bronze al campionat d’Espanya de triatló de mitja distància

L'igualadí Albert Moreno va pujar al podi en el campionat d'Espanya de triatló de mitja distància que es va disputar el dissabte passat a...

El Club Futbol Capellades celebra el seu centenari

El passat dissabte, dia 26 de setembre, el Club de Futbol Capellades va celebrar amb un acte senzill i emotiu el centenari de la...
Compartir