21.7 C
Igualada
Dilluns, agost 8, 2022

“Disposem de tots els recursos humans i materials per atendre a les persones grans”

Soc de Molins de Rei. Diplomat en Fisioteràpia per la Facultat Ramon Llull i des del mes de març del 2019 treballo a Grup Colisée. En la meva etapa anterior a l’empresa, vaig ocupar el càrrec de director al centre STS Mirador de Berà, a Roda de Berà i ara seré el director de Colisée Igualada.

Qui és el Grup Colisée?
Grup Colisée a Espanya és una companyia centrada en cuidar, acompanyar i atendre les persones grans i les seves famílies. Colisée promou un model d’atenció personalitzat i una gestió professional que tingui en compte les necessitats físiques i emocionals de la gent gran per garantir que puguin seguir formant part de la seva comunitat. La companyia forma part d’un grup internacional amb més de 40 anys d’experiència en el servei i cura de persones grans i persones amb diferents graus de dependència i compta amb una xarxa de centres residencials a França, Bèlgica, Espanya, Itàlia i la Xina. El grup a Espanya té un equip de més de 4.400 professionals, aporta més de 6.200 llits residencials i compta amb 59 centres residencials i centres de dia repartits per tota la geografia espanyola.

Aquest mes de setembre obriu una residència de gent gran a Igualada. Què oferiu?
Obrim una nova residència per a gent gran al número 41 del carrer Sant Carles, ubicada en ple centre d’Igualada, a l’antic edifici de la Mútua Igualadina. La nova residència, sota el nom de Colisée Igualada, comptarà amb 91 places distribuïdes en un total de quatre plantes pensades en tot moment per cobrir les necessitats i desitjos de les persones grans que requereixen una atenció personalitzada i volen viure a la residència com una perllongació del seu habitatge.

Amb una inversió de 7,5 milions d’euros, la nova residència disposarà d’una amplia terrassa exterior, espais amb llum natural, sales d’estar confortables per a trobades familiars i un servei de cuina interna amb menú casolà adaptat a totes les particularitats de salut i preferències dels residents.

Per què vàreu decidir implantar-vos a la capital de l’Anoia?
El Grup està constantment buscant oportunitats per seguir creixent i implantant el seu model d’excel·lència assistencial. Creiem que créixer en una ciutat com Igualada és una bona oportunitat per tota la companyia perquè al ser un ciutat mitjana podrem implementar el model local que ens caracteritza i fomenta la integració de les persones grans en el seu entorn. A més, l’administració d’Igualada sempre ha donat suport a la millora de la qualitat de vida de les seves persones grans, objectiu amb el que ens sentim molt identificats.

La residència està ubicada a l’antiga Mútua Igualadina. El fet que estigui al centre de la ciutat és un plus?
És clar, volem formar part de la vida social de la ciutat, participar de l’esperit que mou a tots als igualadins i facilitar la vida a les famílies que ens confien els seus éssers estimats.

A Colisée Igualada hi pot accedir qualsevol persona gran, encara que pateixi alguna malaltia? Es compta amb serveis mèdics i d’infermeria?
El centre disposa dels recursos estructurals i humans per oferir atenció a persones grans, amb dependència i també amb malalties cròniques. A més el centre disposa d’una Unitat de Vida Protegida destinada a acollir persones afectades de demència amb un model d’atenció especialitzat que té per objectiu garantir el benestar de les persones en un entorn positiu per elles i amb un programa d’intervenció multidisciplinari.

És un bon moment per obrir una residència geriàtrica?
Creiem que sí, sobretot per donar a conèixer el nostre model assistencial que proposa un acompanyament personalitzat, impulsa un programa de prevenció de complicacions relacionades amb la salut, incorpora un programa d’activitat física, respecta la diversitat sexoafectiva i posa en marxa programes de eliminació de contencions físiques, alimentació saludable i atenció a la demència i al deteriorament cognitiu.

Parlem de mesures de seguretat en un moment de pandèmia en què les residències han estat molt qüestionades.
Ara més que mai, volem garantir una estància segura oferint un alt nivell de confort i la màxima comoditat als futurs usuaris i les seves famílies. En aquest sentit, seguint estrictament les pautes i recomanacions de les autoritats sanitàries, estem treballant en la implementació de les mesures de prevenció per tal d’evitar l’entrada del virus al nou equipament i garantir una obertura 100% segura. Així mateix, en col·laboració amb les autoritats sanitàries, hem posat en marxa en un pla de contingència adaptat a les característiques pròpies del nou centre i en l’aprovisionament d’equips de protecció individual (EPIs) per a garantir la seguretat i el benestar dels usuaris i de les persones que treballaran en el nou equipament.

Quants llocs de treball directes generarà l’empresa?
L’obertura d’aquesta residència produirà la creació d’aproximadament 65 llocs de treball directes en plena ocupació.

Esteu tenint bona acollida?
Sí, molt bona! Des de el passat 14 de setembre estem ensenyant les nostres instal·lacions a famílies amb cita prèvia. Tenim moltes visites però esperem que siguin moltes més així que… benvinguts!

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Elvis”, un espectacular i inoblidable biopic sobre el rei del rock

L’Elvis Presley, aquell rei del rock que, de sempre, amb la seva música m’ha despertat unes sensacions úniques i perquè no significades passions; aquests...

L’Editorial: Obres, accidents i informació

Sovint l’arribada de l’estiu comporta que les ciutats facin feines de manteniment i reparació, pensant que hi haurà menys activitat i és el moment...

Dos detinguts per un robatori amb força en un pis d’Igualada

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, 4 d’agost, dos homes de 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a...

Aquest dissabte, Jordi Savall a la Brufaganya

Demà dissabte 6 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, a les Nits Musicals de la Brufaganya es celebrarà el concert amb...

Suar

Començaré aquest últim rodalmot d’estiu amb una confessió en veu baixa: segurament hauria estat més pertinent desentranyar el mot calor, però el cert és...
Compartir