2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Dijous s’inaugura a Artèria l’exposició “CIUTATS LITERÀRIES”
D

Publicitat

Aquest proper dijous 20 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre s’inaugura a Artèria una exposició col·lectiva de MXESPAI sota el nom de “CIUTATS LITERÀRIES, XIII Exposició Internacional d’Art Contemporani de Petit Format”. L’exposició durarà fins el 27 de novembre.

portada_cover-exposicio-arteria-ciutats-literaries-veuanoiaL’MXESPAI, qui són?

El nostre lema, aquesta vegada, és el que apel·la a la lectura d’una ciutat a través de les seves petites produccions, els seus creadors i creadores i els seus textos.
Amb aquesta proposta posem en marxa CIUTATS LITERÀRIES, XIII Exposició Internacional d’Art Contemporani de Petit Format, amb la mirada posada en la ciutat com la porta d’entrada a preguntes, carregades de reflexions, sobre el paper de l’art, interpel·lant-nos sobre la nostra realitat com a artistes, sobre les nostres responsabilitats com a professionals d’una activitat cada vegada més desterritorialitzada i emmarcada en l’espai social comú.
Talment com en convocatòries anteriors el nostre objectiu és que sigui, una vegada més, no pas només una exposició d’art, sinó una suma de gestos d’art actual.
Per aquest motiu oferim un tema, amb la finalitat de contextualitzar-lo i de donar coherència i sentit a l’exposició. Treballar amb una idea ens obliga a pensar en un sentit, en una direcció, fent una reflexió més intensiva sobre el perquè d’allò que fem.
Cada obra és un petit espai de temps suspès. Una cartografia de temps dibuixats. Un espai artificial que a través del llenguatge visual ordena el nostre pensament i ens adverteix perquè no confiem en la seva bellesa. Són instruments, estructures i esquemes de caràcter interdisciplinari. Els jugadors d’aquest joc han desplegat el seu quefer creatiu com si es tractés d’una llei inexorable que els situa en la investigació del propi joc.
Per a nosaltres és un plaer donar a artistes de tot arreu l’oportunitat de mostrar llurs treballs a Barcelona. Des de la I Exposició Internacional d’Art Contemporani de Petit Format i fins ara, hem comptat amb les obres de més de 500 artistes de més de 50 països diferents.
Però és en aquesta edició en què MXESPAI 1010, amb la col·laboració de La Xina A.R.T. de Barcelona, la galeria Artèria d’Igualada i la galeria Himmelreich de Magdeburg (Alemanya), presenta aquesta exposició amb la participació de més de 150 artistes, dels quals presentem els 49 escollits pel nostre jurat.
Entre ells, podrem trobar obres de Mireia Clotet, Babette Werth, Pia Remedios, Xesco Mercé, Joseph Warren, Anne Moreno, Kioko Kumai, Marta Ballvé, Úrsula Gerber, Ana Pulido o Helga Borish, artistes que treballen un cop més, obres amb tècniques multidisciplinaris, han fet que enguany aquesta exposició sigui un lloc de reflexió, on el teixit és part de la revelació de la idea i la trama és matèria, concepte i part del relat.”
Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies