Dijous es presenta a l’Ateneu Igualadí el documental “La revolta de l’u”
D

12 de desembre de 2017

El Comitè de Defensa de la República (CDR) d’Igualada i Conca d’Òdena ha organitzat per al proper dijous 14 la presentació d’un documental sobre el Referèndum de l’1 d’Octubre. Sota el nom de “La revolta de l’U”, el documental, de 32 minuts de durada, repassa la mobilització popular viscuda en diferents municipis de la comarca que van fer possible la defensa dels col·legis electorals del referèndum i tot el viscut al llarg d’aquella històrica jornada. L’acte s’iniciarà a les 20h al Teatre de l’Ateneu Igualadí, i comptarà també amb la presència d’alguns testimonis de diversos municipis.

El documental s’ha realitzat gràcies a les imatges d’un equip d’onze voluntaris que van enregistrar a diferents pobles i ciutats de la comarca durant la jornada. Aquest equip audiovisual, que anava difonent al moment el que succeïa i també va crear-ne un arxiu, estava coordinat també a nivell nacional amb l’Agencia UO, una agència de comunicació popular formada per mes de 300 videoactivistes d’arreu de Catalunya.
A banda de la presentació dijous a Igualada, està previst que el documental recorri la comarca en altres actes de presentació a diferents municipis, com el que tindrà lloc, l’endemà mateix divendres, a la Sala d’Actes de Calaf a les 19.30h.

 

Aquí en teniu una mostra:

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?