Digitalització de l’arxiu fotogràfic de Castellolí
D

22 de gener de 2018

Castellolí, a través del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona, s’ha pogut sumar a aquest nou projecte. Es tracta de la digitalització d’una part del seu arxiu fotogràfic municipal que actualment només es podia consultar en paper i que a principis d’aquest 2018 estaran en format digital . Es treballaran 3900 imatges compreses entre 1987 i 2002 i que mostren les festes populars, actes importants i l’evolució que ha sofert el poble en els darrers anys.

Els objectius d’aquest programa son garantir la implicació dels ajuntaments petits i mitjans, que no tenen personal especialitzat, en relació als seus arxius municipals i també potenciar la continuïtat de les tasques d’organització dels fons documentals municipals. Aconseguint així millorar la preservació de la memòria històrica del municipi i la consulta d’aquest arxiu per tots els usuaris interessats a través de la web de Castellolí.

Paral·lelament a aquest projecte, des de l’Ajuntament de Castellolí s’han digitalitzant uns negatius cedits per Vicenç Agset, veí i cronista fotogràfic que durant molts anys ha estat immortalitzant els fets més rellevants del poble. En aquest cas, parlem de 990 fotografies que daten des de els anys 40 als 70. El 28 de gener, i dintre del programa de la Festa Major de Sant Vicenç, es farà una exposició d’aquestes fotografies al local La Brillante, on la gent gran podrà recordar i explicar anècdotes de l’època de la postguerra.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta