Dies transcendentals

23

Ha començat el compte enrere. Els propers cinc mesos canviaran la histò- ria de Catalunya… per bé o per mal. Venen setmanes de lluita entre una sobirania -la catalana- i unes lleis -les de l’Estat Espanyol- per decidir el futur del nostre país.jaume singla

L’Estat no ens ho ha posat gaire fàcil fins ara, però és a partir d’aquest moment que la guerra legal, política i també bruta es manifestarà amb tota la intensitat, en contra del dret a decidir dels catalans. Comparteixo les paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l’Estat no vol inhabilitar a la presidenta del Parlament, a la Mesa, als diputats o als consellers, el que vol, l’estat és inhabilitar la voluntat del poble de Catalunya, per seguir mantenint una situació d’ofegament econòmic, institucional i lingüístic.

Per tant venen setmanes en què els ciutadans ens haurem de posar dempeus per defensar les nostres institucions, perquè a Catalunya només la defensem els catalans. Deixant de banda l’origen ideològic dels membres de la Mesa del Parlament o l’adscripció política dels consellers: si en toquen un ens toquen a tots.

O quan posen multes de 240.000 o de 90.000 euros a l’ANC i a Òmnium, és a tots nosaltres que ens la posen. Són multes i inhabilitacions per atemorir-nos. I com que no els ha funcionat fins ara, seguiran amb la seva escalada agressiva. Ho fan perquè no tenen cap argument per oposar a la nostra il·lusió -i el nostre dret- per crear un nou estat europeu democràtic i republicà. El camí que ens espera els propers mesos, és ple de tensió política, mediàtica, institucional i judicial.

Segons alguns fins i tot pot haver-hi violència física a càrrec dels intolerants que s’han apropiat dels cossos repressius de l’Estat -que no és únicament l’exercit o la policia, sinó també inspectors d’Hisenda, directors generals, caps de servei o fins i tot determinada premsa- i que ja a través dels seus òrgans i les xarxes, ja fa temps que demanen la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Sabem el que faran i també sabem el que hem de fer: resistir i posar-nos al costat dels nostres representants institucionals. Els hem demostrat que no tenim por i ara caldrà demostrar que no ens doblegaran ni amb multes, inhabilitacions ni amenaces. Seran cinc mesos de vertigen, però l’objectiu s’ho val: volem un país lliure.

Jaume Singla