16.3 C
Igualada
Diumenge, agost 1, 2021

Deu cellers presenten la primera Guia Enoturística de l’Anoia

Un total de deu cellers, set d’ells de l’Anoia, han presentat aquesta setmana la primera edició de la Guia Enoturística de l’Anoia, una iniciativa de la sectorial UEA Turisme, de la Unió Empresarial de l’Anoia.

Segons que ha explicat el portaveu d’UEA Turisme, Carles Carol, l’objectiu de la guia és dinamitzar el sector enoturístic de l’Anoia, encara incipient, i donar-hi visibilitat, així com posar en valor les propostes que fan els cellers, que, de fet, són experiències diferents unes de les altres, i, finalment, mostrat a través d’un catàleg digital i físic, tota l’oferta de cellers, caves, bodegues i vinyes que hi ha a les nostres contrades.

De moment participen en el projecte deu de la vintena de cellers que hi ha a l’Anoia. Són Caves Bohigas (Òdena), Cava Pagès Entrena, El Violinista, Caves Mungust i Cava Maria Casanovas (Piera), Pla de Morei (La Torre de Claramunt), Can Feixas-Huguet (Cabrera), i, de fora de l’Anoia, Celler Can Vich i Mas Rodó (Mediona, Alt Penedès), i Celler Grau i Grau (Castellfollit del Boix, Bages).

La guia està disponible en paper i en format digital, i conté a la vegada, tot un seguit de propostes i recomanacions enoturístiques que ofereixen aquests cellers -des de visites guiades, tastos, maridatges, cupatges, esmorzars, caminades, degustacions…- i també un plànol de l’Anoia que mostra les localitzacions. Es trobarà a tots els cellers i diversos punts d’interès de la comarca.

Maria Sánchez, de Pla de Morei, ha explicat com va néixer aquesta guia de caves i cellers, arran d’unes sessions de networking que es van fer a través de la sectorial de la UEA i que a partir de llavors, “vam començar a posar-nos en contacte quatre cellers, i vam començar a fer trobades a cadascun dels cellers. Aquí vam tenir la idea de fer un catàleg, una mostra de propostes d’enoturisme a l’Anoia; especialment, per posar en valor aquest servei i aquest producte, i sobretot, fer-lo visible”.

Joan Pagès del celler Pagès Entrena –un dels impulsors de la iniciativa i expert en enoturisme- ha fet un repàs de la força que té el sector a la comarca, exposant en context la seva història, tradició i passat: “És molt important aquesta aposta que presentem perquè s’ha d’explicar, molta gent no ho sap. Hem de posar en valor totes les varietats, els tipus de cultius, els cellers que existeixen, des dels més antics que s’han renovat generació rere generació als projectes recents”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla dona un nou impuls a l’activitat de la seva gent gran

A partir d’aquest mes de setembre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt incrementarà les actuacions que realitza al voltant de l’envelliment actiu a través...

Racons de l’Anoia: Pujalt

El terme de Pujalt, de 31,43 km2 d’extensió, és al sector de ponent de l’altiplà de Calaf, al límit nord de la comarca de...

A propòsit d’una notable Exposició: “Natura viva”, de Carlota Delgar, a Igualada

Nascuda a l’osonenca Manlleu i instal·lada al cap d’uns anys a Els Hostalets de Pierola, Carlota Delgar se’ns presenta com una dona activa i...

Igualada tindrà les zones blaves gratuïtes durant tot el mes d’agost

Aquest any durant tot el mes d’agost la zona blava de la ciutat d’Igualada serà gratuïta. L’1 de setembre es tornarà a activar. L’ajuntament...

L’editorial: Ha tornat el foc

De nou l’Anoia ha tornat a ser assolada pel foc. Aquesta vegada a Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, que...
Compartir