3.7 C
Igualada
Dimarts, novembre 30, 2021

Deu cellers presenten la primera Guia Enoturística de l’Anoia

Un total de deu cellers, set d’ells de l’Anoia, han presentat aquesta setmana la primera edició de la Guia Enoturística de l’Anoia, una iniciativa de la sectorial UEA Turisme, de la Unió Empresarial de l’Anoia.

Segons que ha explicat el portaveu d’UEA Turisme, Carles Carol, l’objectiu de la guia és dinamitzar el sector enoturístic de l’Anoia, encara incipient, i donar-hi visibilitat, així com posar en valor les propostes que fan els cellers, que, de fet, són experiències diferents unes de les altres, i, finalment, mostrat a través d’un catàleg digital i físic, tota l’oferta de cellers, caves, bodegues i vinyes que hi ha a les nostres contrades.

De moment participen en el projecte deu de la vintena de cellers que hi ha a l’Anoia. Són Caves Bohigas (Òdena), Cava Pagès Entrena, El Violinista, Caves Mungust i Cava Maria Casanovas (Piera), Pla de Morei (La Torre de Claramunt), Can Feixas-Huguet (Cabrera), i, de fora de l’Anoia, Celler Can Vich i Mas Rodó (Mediona, Alt Penedès), i Celler Grau i Grau (Castellfollit del Boix, Bages).

La guia està disponible en paper i en format digital, i conté a la vegada, tot un seguit de propostes i recomanacions enoturístiques que ofereixen aquests cellers -des de visites guiades, tastos, maridatges, cupatges, esmorzars, caminades, degustacions…- i també un plànol de l’Anoia que mostra les localitzacions. Es trobarà a tots els cellers i diversos punts d’interès de la comarca.

Maria Sánchez, de Pla de Morei, ha explicat com va néixer aquesta guia de caves i cellers, arran d’unes sessions de networking que es van fer a través de la sectorial de la UEA i que a partir de llavors, “vam començar a posar-nos en contacte quatre cellers, i vam començar a fer trobades a cadascun dels cellers. Aquí vam tenir la idea de fer un catàleg, una mostra de propostes d’enoturisme a l’Anoia; especialment, per posar en valor aquest servei i aquest producte, i sobretot, fer-lo visible”.

Joan Pagès del celler Pagès Entrena –un dels impulsors de la iniciativa i expert en enoturisme- ha fet un repàs de la força que té el sector a la comarca, exposant en context la seva història, tradició i passat: “És molt important aquesta aposta que presentem perquè s’ha d’explicar, molta gent no ho sap. Hem de posar en valor totes les varietats, els tipus de cultius, els cellers que existeixen, des dels més antics que s’han renovat generació rere generació als projectes recents”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Quarta victòria en quatre partit per l’Igualada Femení HCP

IGUALADA FEMENÍ HCP 4 CH MATARÓ 1 Quart partit d’OK Liga i quart triomf per a un Igualada Femení HCP que continua oferint un nivell magnífic....

Una estrella de Hollywood roda la seva propera pel·lícula a Capellades

Un dels actors més reconeguts de Hollywood, Liam Neeson, ha estat vist rodant la seva pel·lícula 'Marlowe' des de fa unes setmanes a diferents...

Copasa crearà 50 llocs de treball en la nova instal·lació de Montbui

Construcciones Papeleras (COPASA) ha comprat dues parcel·les al polígon de Santa Margarida de Montbui per construir-hi unes instal·lacions amb una inversió de 4 MEUR...

Salut preveu un augment de contagis, que s’estabilitzarien per Nadal

El govern demana que tothom extremi la prudència amb els dinars i sopars d'empresa de les pròximes setmanes. Els contagis de coronavirus augmenten i les festes...

“Hell of an Office” és el primer videojoc premiat al Zoom Festival

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha celebrat la gala de cloenda i lliurament de premis aquest dissabte a la nit,...
Compartir