En llibertat amb càrrecs l’igualadí acusat d’amenaçar Albert Rivera a Facebook

4239

La Policia Nacional ha detingut aquest divendres al matí a un home a Igualada per amenaçar de mort el líder de Ciutadans, Albert Rivera, segons han publicat diversos mitjans. El detingut està acusat d’un delicte d’amenaces i incitació a l’odi. Les amenaces es van produir l’any passat a través de la xarxa social Facebook. La investigació l’ha desenvolupat la Unitat Adscrita als jutjats i la Fiscalia de Madrid de la Policia Judicial, després d’una complicada tasca per identificar l’autor de les amenaces. Es tracta d’una de les primeres operacions d’aquesta unitat que dirigeix ​​Pedro Agudo des que va ser reforçada fa uns mesos amb un important increment de plantilla i la intenció de participar molt més en les investigacions dels jutjats madrilenys.

En aquest cas, la investigació comença per ordre del jutjat d’instrucció número 51 de Madrid, que va admetre a tràmit una querella presentada pel propi diputat després de rebre aquestes amenaces. S’hi relataven els comentaris que havia abocat el detingut en el perfil de Facebook contra Ciutadans i s’expressava que a més d’intentar atemorir el president del partit, també es volia acovardir a tots els seus membres. Entre les amenaces estava “l’únic que es mereix és un tret al cap”.

El detingut és un conegut igualadí sense antecedents, anomenat Jordi P.R., de 48 anys d’edat. Agents de la policia l’han esperat aquest matí a prop del seu domicili i del seu treball a Igualada i l’han arrestat. Ha estat posat a disposició del jutjat de guàrdia d’Igualada, que l’ha posat en llibertat amb càrrecs aquesta tarda.