Detenen dos homes a la Torre de Claramunt per cultivar marihuana en una casa

1015
ACN – Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 27 i 33 anys, veïns de Barcelona i la Torre de Claramunt, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i frau del fluid elèctric. A mitjans de febrer, una patrulla es va desplaçar a la Torre per un avís d’alarma activada en una casa de la urbanització del Camaró. Quan marxaven del lloc, els policies van notar una lleugera olor a marihuana que venia d’una casa propera. Van obrir una investigació, i dimarts es va entrar a la casa i es van trobar dues zones habilitades pel cultiu de marihuana, amb 77 làmpades i transformadors. La policia va detenir els dos homes que es trobaven a l’interior com a presumptes responsables.
Les plantes ja estaven tallades però els agents van trobar 35 bosses de cabdells envasats al buit, un sac amb material vegetal trinxat i un pot ple de cabdells. En total, 37 quilos de cabdells i 14 quilos de marihuana trinxada. També van comprovar que la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament a la línia soterrada.

Segons la policia, el valor de la droga superaria els 80.000 euros al mercat majorista i els 250.000 en la venta al detall. També apunten que l’objectiu, però, seria el mercat rus, i el preu podria ser força més alt. La companyia elèctrica ha estimat que el frau elèctric detectat és de més de 45.000 euros.

Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs dimecres amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.