0.8 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Desembre a la Biblioteca: panera literària, exposicions i activitats per als més petits

La Biblioteca Central d’Igualada tornarà a fer aquest mes de desembre el sorteig de la panera literària. Es tracta d’una proposta amb què vol premiar la fidelitat dels usuaris del servei de préstec, que fins el 20 de desembre podran omplir una butlleta per participar al sorteig. La panera incorpora també uns torrons gentilesa de Cal Donat d’Igualada. El sorteig es farà el dia 21 de desembre.

Aquest mes l’agenda d’activitats pren un caire més familiar, i es duran a terme dues Hores del conte especials: el dijous 15 de desembre a les 6, Gal Gomila farà “sonar” tots els instruments que es poden trobar en una orquestra amb El concert més petit del món.

Aquest mes de desembre també s’acaba el cicle “Altres veus: Cultura perseguida” amb la xerrada La censura a l’art, a càrrec de Dani Vilaró, d’Amnistia Internacional. La tertúlia tindrà lloc el dimarts 14 de a les 7 de la tarda i servirà per posar damunt la taula les vulneracions dels drets dels creadors i la importància de la defensa de la llibertat d’expressió en l’àmbit de la cultura.

Pel que fa a les exposicions, durant el mes de desembre se’n podran visitar tres. D’una banda, a la sala d’exposicions, “17 raons per parlar català”, una mostra fotogràfica que presenta el testimoni de persones de diferents àmbits de la societat igualadina que han adoptat el català com a llengua d’ús habitual. EL dimecres 13 de desembre a les 7 de la tarda, es farà una visita guiada a aquesta exposició a càrrec de Sílvia Martorell per la qual cal inscripció prèvia a la Biblioteca. La mostra l’organitzen el Servei Local de Català i l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i la Biblioteca.

D’altra banda, al vestíbul s’hi ubicarà l’exposició dedicada a la que va ser la primera alcaldessa de Catalunya escollida democràticament a Bellprat, Nativitat Yarza, coincidint amb l’obra teatral que s’estrenarà al Teatre de l’Aurora. I finalment a la 3a planta, al Punt dels lectors, es podran veure les aquarel·les i bijuteria artesana de Fàtima Vasconcellos.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La menor de 14 anys que va rebre missatges d’un professor a Piera diu que es va sentir “assetjada” i “intimidada”

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un professor d'un centre educatiu de Piera que va escriure missatges "amb intencions lascives" a una menor...

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Concentració per dimecres, davant la fugida d’especialistes, la baixada de qualitat i molt crítics amb la direcció. A Montbui fan avui una manifestació en...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Demanen 7 mesos de presó a un professor...

Últimes notícies