Demà s’inaugura a Copons el nou Bibliobús “Montserrat”
D

19 de gener de 2018

Demà dissabte, 20 de gener, a les 12 hores s’inaugura a Copons un nou bibliobús, el “Bibliobús Montserrat”, gestionat per la Diputació de Barcelona i amb el suport de la Biblioteca Central d’Igualada. Es tracta d’un trasllat de l’actual bibliobús Montserrat.

El nou bibliobús forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC), que en aquests moments compta amb un total de 412 equipaments, 400 biblioteques i 12 bibliobusos que donen servei a tot Catalunya. 10 són gestionats per la Diputació de Barcelona i 2 per al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Donarà servei a 13 municipis: La Beguda Alta, Cabrera d’Anoia, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, La Llacuna, Òdena, S. Martí Sesgueioles, S. Martí de Tous, la Torre de Claramunt, La Torre de Claramunt-Vilanova d ‘Espoia, Vallbona d’Anoia.

Pel que fa a les característiques tècniques, el vehicle fa 10,5 metres de llarg i té una amplada de 2’5 metres. Incorpora una petaca extensible que fa que, un cop oberta, l’amplada del vehicle passi de 2,5 a 3,5 metres. Disposa d’un petit escenari, amb un sistema d’il·luminació ambiental amb LEDs i endolls accessibles per als usuaris. Una altra novetat amb Respecte als anteriors bibliobusos, presenta la novetat de la millora en accessibilitat, amb una porta corredissa automàtica, que facilita l’accés, així com una plataforma elevadora per a les persones que es desplacen en cadira de rodes.

Conté un fons de 7.500 documents i 23 publicacions periòdiques.

L’equip d’aquest bibliobús està format per una directora, Rosa M. Poch Casanovas, i un tècnic auxiliar de biblioteca, que també és el conductor.

El cost total de la iniciativa ha estat de 315.614 euros, que han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta