6.9 C
Igualada
Divendres, gener 22, 2021

“Del Camp a la Taula”, al Consell Comarcal apostem pel teixit agroalimentari de l’Anoia

Jordi Baron
Jordi Baron
Conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal de l’Anoia

Fa uns anys que des del Consell Comarcal de l’Anoia vam fer una aposta decidida per donar suport i potenciar les petites i mitjanes empreses i emprenedors/es del sector agroalimentari de l’Anoia. Vam identificar que havia un gruix important d’empreses que es dediquen en aquest sector, i que en molts casos requerien d’un cert suport i acompanyament per acabar d’arrelar des d’una òptica empresarial. Aquí és on neix el projecte “Del Camp a la Taula” amb el suport del programa “Xarxa de Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona, des d’on treballem accions especifiques ajustades a la realitat de la comarca, però també ens permet poder estar connectats amb una xarxa molt més amplia, compartint accions i experiències, amb tot el territori de la Província de Barcelona a nivell agroalimentari.

Concretament des del Consell Comarcal amb el projecte “Del Camp a la Taula” col·laborem amb un total de 108 empreses del sector agroalimentari de l’Anoia, i mirem d’ajustar-nos cada any a la realitat i necessitats de les empreses alhora de desenvolupar accions i projectes. Aquest darrer any per exemple, hem incidit en l’assessorament en com millorar la gestió empresarial, hem creat espais de trobada per a que es puguin conèixer les diverses empreses i emprenedors de la comarca, com millorar la promoció i comercialització dels productes de proximitat, i també hem apostat per una línia d’innovació gastronòmica amb les especies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, a través de l’entitat “Eixarcolant”. Gràcies aquesta aposta per a la innovació culinària, es que es va anar gestant un nou i ambiciós projecte que és el de crear el “Parc Agrari de la Conca d’Òdena”, com a nova forma de cultivar, compartir experiències i comercialitzar els productes de Km.0 dels nostres productors i productores de l’Anoia.

En resum des del Consell Comarcal hem apostat i seguirem fent-ho més que mai, per estar al costat i promocionar els nostres productors agroalimentaris, per a que puguin seguir treballant bons productes de qualitat i proximitat, i en aquesta línia intentarem facilitar-ne el camí, fent tot allò que estigui a les nostres mans, ajudant-los a que tinguin les eines per a que puguin créixer en les diverses àrees de la gestió d’una empresa, des de temes d’eficiència administrativa, fins a la promoció i comercialització dels productes, amb la finalitat de promoure bons productes del territori i que es puguin trobar i comprar en les botigues dels pobles i ciutats de la nostre Comarca.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 24 de gener, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

El Consell Comarcal i els Jutjats facilitaran la mediació en divorcis amb fills

El Consell Comarcal de l’Anoia i els Jutjats d’Igualada han engegat el programa pilot ‘La mediació en mesures provisionals de família’ que suposa la...

Els grups escolars confinats es doblen en només 4 dies

A l'inici d'aquesta setmana a l'Anoia hi havia 17 grups escolars confinats i quatre dies després, avui dijous, n'hi ha més del doble, 37...

Òdena inicia una nova edició del projecte “Treball als Barris”

L'Ajuntament d'Òdena ha iniciat aquest mes de gener un nou pla d'ocupació municipal, en el marc del projecte Treball als Barris 2020 que donarà...

Vilanova denuncia a 28 propietaris de gossos per incomplir la normativa

Tal i com s’havia anunciat, la setmana passada es va iniciar la fase d’inspecció i sanció als propietaris de gossos amb comportament incívic. Des...
Compartir