21.1 C
Igualada
Divendres, juliol 30, 2021

“Del Camp a la Taula”, al Consell Comarcal apostem pel teixit agroalimentari de l’Anoia

Jordi Baron
Conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal de l’Anoia

Fa uns anys que des del Consell Comarcal de l’Anoia vam fer una aposta decidida per donar suport i potenciar les petites i mitjanes empreses i emprenedors/es del sector agroalimentari de l’Anoia. Vam identificar que havia un gruix important d’empreses que es dediquen en aquest sector, i que en molts casos requerien d’un cert suport i acompanyament per acabar d’arrelar des d’una òptica empresarial. Aquí és on neix el projecte “Del Camp a la Taula” amb el suport del programa “Xarxa de Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona, des d’on treballem accions especifiques ajustades a la realitat de la comarca, però també ens permet poder estar connectats amb una xarxa molt més amplia, compartint accions i experiències, amb tot el territori de la Província de Barcelona a nivell agroalimentari.

Concretament des del Consell Comarcal amb el projecte “Del Camp a la Taula” col·laborem amb un total de 108 empreses del sector agroalimentari de l’Anoia, i mirem d’ajustar-nos cada any a la realitat i necessitats de les empreses alhora de desenvolupar accions i projectes. Aquest darrer any per exemple, hem incidit en l’assessorament en com millorar la gestió empresarial, hem creat espais de trobada per a que es puguin conèixer les diverses empreses i emprenedors de la comarca, com millorar la promoció i comercialització dels productes de proximitat, i també hem apostat per una línia d’innovació gastronòmica amb les especies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, a través de l’entitat “Eixarcolant”. Gràcies aquesta aposta per a la innovació culinària, es que es va anar gestant un nou i ambiciós projecte que és el de crear el “Parc Agrari de la Conca d’Òdena”, com a nova forma de cultivar, compartir experiències i comercialitzar els productes de Km.0 dels nostres productors i productores de l’Anoia.

En resum des del Consell Comarcal hem apostat i seguirem fent-ho més que mai, per estar al costat i promocionar els nostres productors agroalimentaris, per a que puguin seguir treballant bons productes de qualitat i proximitat, i en aquesta línia intentarem facilitar-ne el camí, fent tot allò que estigui a les nostres mans, ajudant-los a que tinguin les eines per a que puguin créixer en les diverses àrees de la gestió d’una empresa, des de temes d’eficiència administrativa, fins a la promoció i comercialització dels productes, amb la finalitat de promoure bons productes del territori i que es puguin trobar i comprar en les botigues dels pobles i ciutats de la nostre Comarca.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla ja té els dos projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Els poblatans i poblatanes han tingut la possibilitat per segon any de decidir el destí d’una part de la despesa municipal prevista per a...

S’atura el projecte del Mobility Lab per dificultats econòmiques

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Mobility Lab Anoia no es podrà realitzar en la convocatòria d’aquest any de la Generalitat de Catalunya...

L’Ajuntament vol ampliar el Milà i Fontanals després que 300 alumnes es quedessin al carrer

L’Ajuntament d’Igualada, de forma conjunta amb la direcció de l’institut Milà i Fontanals i la Unió Empresarial de l’Anoia, han acordat demanar al Departament...

Igualada Som-hi demana al govern que no construeixi un pàrquing als horts de l’Asil

El grup municipal d’Igualada Som-hi critica la intenció del govern de Junts per Igualada de construir un aparcament a cel obert als horts de...

[Vídeo] L’incendi de l’Anoia, a vista de dron

L'ACN ha sobrevolat amb dron la zona cremada per l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia, que ha cremat al voltant de 1.700...
Compartir