28.7 C
Igualada
Dimarts, agost 9, 2022

“Del Camp a la Taula”, al Consell Comarcal apostem pel teixit agroalimentari de l’Anoia

Jordi Baron
Conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal de l’Anoia

Fa uns anys que des del Consell Comarcal de l’Anoia vam fer una aposta decidida per donar suport i potenciar les petites i mitjanes empreses i emprenedors/es del sector agroalimentari de l’Anoia. Vam identificar que havia un gruix important d’empreses que es dediquen en aquest sector, i que en molts casos requerien d’un cert suport i acompanyament per acabar d’arrelar des d’una òptica empresarial. Aquí és on neix el projecte “Del Camp a la Taula” amb el suport del programa “Xarxa de Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona, des d’on treballem accions especifiques ajustades a la realitat de la comarca, però també ens permet poder estar connectats amb una xarxa molt més amplia, compartint accions i experiències, amb tot el territori de la Província de Barcelona a nivell agroalimentari.

Concretament des del Consell Comarcal amb el projecte “Del Camp a la Taula” col·laborem amb un total de 108 empreses del sector agroalimentari de l’Anoia, i mirem d’ajustar-nos cada any a la realitat i necessitats de les empreses alhora de desenvolupar accions i projectes. Aquest darrer any per exemple, hem incidit en l’assessorament en com millorar la gestió empresarial, hem creat espais de trobada per a que es puguin conèixer les diverses empreses i emprenedors de la comarca, com millorar la promoció i comercialització dels productes de proximitat, i també hem apostat per una línia d’innovació gastronòmica amb les especies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, a través de l’entitat “Eixarcolant”. Gràcies aquesta aposta per a la innovació culinària, es que es va anar gestant un nou i ambiciós projecte que és el de crear el “Parc Agrari de la Conca d’Òdena”, com a nova forma de cultivar, compartir experiències i comercialitzar els productes de Km.0 dels nostres productors i productores de l’Anoia.

En resum des del Consell Comarcal hem apostat i seguirem fent-ho més que mai, per estar al costat i promocionar els nostres productors agroalimentaris, per a que puguin seguir treballant bons productes de qualitat i proximitat, i en aquesta línia intentarem facilitar-ne el camí, fent tot allò que estigui a les nostres mans, ajudant-los a que tinguin les eines per a que puguin créixer en les diverses àrees de la gestió d’una empresa, des de temes d’eficiència administrativa, fins a la promoció i comercialització dels productes, amb la finalitat de promoure bons productes del territori i que es puguin trobar i comprar en les botigues dels pobles i ciutats de la nostre Comarca.

Compartir
Jordi Baron
Conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal de l’Anoia

Més notícies

Últimes notícies

Unió de Pagesos demana el soterrament dels projectes de línies d’alta tensió

Representants d’Unió de Pagesos i veïns dels termes d’Òdena, Jorba i Vilanova del Camí es van reunir la setmana passada amb una representació de...

La vilanovina Laura Martínez fitxa pel Levante Las Planas i debutarà a primera divisió

La vilanovina Laura Martínez ha fitxat pel Levante Las Planas de Sant Joan Despí i aquesta propera temporada, amb 23 anys, debutarà a la...

Jordi Badia completa el repte solidari de viatjar d’Itàlia a Noruega en bici

Després de 15 dies de pedalar i de recórrer 3.800 quilòmetres, l'alcalde de Calaf, Jordi Badia Perea, va creuar dissabte la línia de meta...

“L’assignatura pendent de l’esport igualadí és tenir un equip de futbol sala”

Entrevista a Bernardo Simón, àrbitre de 1a divisió Nacional de Futbol Sala i Delegat de la Delegació Anoia, Baix Llobregat i Penedès-Garraf Soc el Bernardo...

Diagnosi tecnològica per a Santa Margarida de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha rebut una diagnosi tecnològica, que té per objectiu elaborar una anàlisi de la situació actual de l’ajuntament...
Compartir