David Andrés (Somiatruites) es jugarà divendres a Milà convertir-se en el millor jove xef del món
D

23 de juny de 2015

David Andrés pellegrino2015 copia.jpg

David Andrés, xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona, participarà aquesta setmana a la final del concurs S. Pellegrino Young Chef 2015 que es celebrà a Milà i que enfrontarà als 20 millors xefs joves –menors de 30 anys- del món. L’igualadí competeix amb la recepta ceba fumada, farcida de la seva aigua i angules amb composició d’anguiles cuinades amb holandesa de ceba, inspirada en la tradicional ceba farcida anoienca. Per a l’elaboració de la recepta el xef David Andrés combina tècniques modernes amb d’altres de tradicionals com l’elaboració d’un allioli que fa manualment amb mà de morter i morter i que ja va fascinar al jurat de les semifinals.
El xef igualadí opta pels ingredients locals i és per això que ha empaquetat tots els estris i matèria prima necessària per emportar-se a Milà on els cuinarà el divendres 26 de juny. La final constarà de dues parts. A la primera, els participants es dividiran en dos torns de 10 xefs cadascun; els cuiners prepararan i presentaran les seves creacions i el jurat deliberarà quins són els tres millors que es donaran a conèixer al migdia. A partir de les vuit del vespre, es disputarà la gran final i la proclamació del millor cuiner jove del món que es donarà a conèixer abans de la mitjanit, segons preveu el programa d’actes. El certamen també inclou el premi la millor parella xef/dissenyador de moda per votació dels convidats a l’acte i, segons la votació popular que ha impulsat la revista italiana Vogue.
El passat 16 de febrer, David Andrés es va proclamar millor xef jove de la península (regió Espanya i Portugal) a la semifinal celebrada a Barcelona, després de classificar-se entre 3.620 participants, dividits per àrees geogràfiques.
L’igualadí de només 27 anys i que es postula com una de les joves promeses de la cuina catalana, competirà a la final amb Martín Elschner (Suïssa), Kirk Westaway (sud est asiàtic), Christian A. Pettersen (Escandinàvia), Zhu Wenyuan (Xina), Angelo Scirocco (Àfrica), Paul Feybesse (França), Eldar Muradov (Rússia i repúbliques Bàltiques), Tobias Wussler (Alemanya i Àustria), Ryoma Shida (Japó), Mark Moriarty (Regne Unit i Irlanda), Alex Tsiotinis (països mediterranis), Paolo Griffa (Itàlia), Vinson Petrillo (Estats Units), Maria José Jordan (Amèrica Llatina i Carib), Stefan Barca (Europa de l’Est), Petter Guns (Pacífic), Alex Joseph (Benelux), Paul Moran (Canadà) i Jin yong Park (Nord-est asiàtic).
David Andrés és xef i copropietari del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona que compta amb dues estrelles Michelin i amb el prestigiós xef Jordi Cruz al capdavant de la cuina.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta