Darrers elements candidats a Tresor Cultural d’Igualada

5 de novembre de 2021

Aquests són els darrers elements presentats a la campanya d’elecció i promoció de 7 tresors del patrimoni cultural de la ciutat d’Igualada. L’objectiu de la campanya “7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada” és promoure i divulgar el patrimoni d’Igualada d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques alhora que es potencia la participació ciutadana. El període de presentació de candidatures acabava ahir 4 de novembre. Diumenge, 7 de novembre, es farà pública la relació final de candidats a tresor d’Igualada i s’iniciarà la votació. Tothom qui vulgui podrà emetre el seu a www.ccc.cat.

Els darrers elements presentats han estat:
– Claustre de l’Escola Pia. És un claustre d’estil renaixentista. Segle XVII. Consolidació efectuada l’any 1966 i restaurat el 2004. El claustre forma part de l’antic convent dels pares agustins, els quals s’instal.laren a Igualada el 1393..

– La vil·la romana de l’Espelt. La vil.la romana està construïda en posició dominant. La seva ubicació estratègica respon a una planificació del territori. Les característiques físiques de la conca d’Òdena molt probablement haurien ajudat a organitzar aquest espai històric facilitant els límits i la orientació de la parcel.lació romana.

– La Festa dels Reis. És la segona més antiga de l’Estat espanyol. Hi ha referència del seu inici l’any 1895. Cada dia 5 de gener desfila una comitiva formada per les carrosses dels tres Reis Mags d’Orient, el patge Faruk i més de cinc-cents patges a darrera curosament vestits, els quals utilitzen escales de fusta per pujar als balcons i lliurar directament els regals als nens i nenes..

– La Igualadina Cotonera. També coneguda com a Vapor Vell o Cal Godó és una antiga fàbrica destinada a la fabricació de cotó. Construïda entre 1841 i 1842 és la fàbrica d’estil manxesteria més antiga i conservada de Catalunya. Fou un dels principals centres manufacturers de fils i teixits de cotó durant la Revolució Industrial de Catalunya. Va funcionar fins 1967.

– Casino Foment. És una entitat creada a finals del segle XIX, capdavantera en l’activitat associativa. Casal independentista sense vinculació política. L’edifici de l’entitat construït el 1890 és d’estil neoclàssic. La façana presenta tres eixos d’obertures de mig punt a la part baixa. L’interior conserva la decoració primària, mentre que la façana fou restaurada el 2016.

– Antic Escorxador L’antic escorxador d’Igualada, inaugurat el 1905, és l’únic equipament públic modernista que conserva la ciutat. L’edifici, de Pau Salvat i Isidre Moncunill, utilitza com a elements principals de la construcció la pedra i el maó, amb guarniments de ceràmica verda. Tot el conjunt guarda simetria respecte de la nau central.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari