La cursa extrema de ciclisme Titan Desert reforça el seu servei mèdic amb Cardiosos

91
Manuel Tajada, director tècnic de la Titan Desert, Pep Méndez, gerent de Cardiosos i Fèlix Dot, director general de la Titan Desert.

La Titan Desert, la popular cursa de BTT que reuneix a ciclistes de tot al món al desert del Marroc, reforça enguany el seu servei mèdic gràcies a l’acord amb l’empresa Cardiosos, que s’ocuparà de tot el preventiu mèdic d’aquest esdeveniment. L’acord, s’estén a la resta de curses del departament de BTT de l’empresa organitzadora, RPM-MKTG, i inclou altres grans esdeveniments esportius com la Titan Tropic, i les Powerade Non-Stop Series: Sant Sebastià-Barcelona i Madrid – Lisboa.

Per l’empresa Cardiosos, amb seu a Igualada, l’acord amb RPM-MKTG suposa el salt a la internacionalització dels serveis de l’empresa, obrint-se al món i sortint del confort de Catalunya per arribar a altres països.

La Gaes Titan Desert by Garmin reuneix cada any més de 800 persones entre participants i organització i atrau ciclistes de tots els continents. Els ciclistes competeixen durant 6 dies al desert marroquí, amb recorreguts on l’orientació és bàsica per sortir-se’n. Es tracta d’una prova d’una duresa extrema degut, en bona part, a la llarga distància de les etapes i, també, a l’entorn. El desert presenta unes condicions molt adverses pels ciclistes: una calor molt intensa, fortes ratxes de vent, i grans trams de sorra que, en ocasions, obliguen als ciclistes a baixar de la bicicleta i creuar a peu. És per tot això que aquest esdeveniment requereix un gran desplegament del servei mèdic, que implica la mobilització de metges, infermers i tècnics, a més de comptar amb mitjans de transport específics pel terreny com un helicòpter, camions i vehicles 4×4 medicalitzats.

La propera edició de la Gaes Titan Desert by Garmin tindrà lloc del 30 d’abril al 5 de maig i, a data d’avui, ja compta amb més 400 inscrits. Tal com apunten des de l’organització, l’edició d’enguany serà especial, ja que tornarà als seus orígens brindant als corredors un recorregut de pur desert, ple de paisatges incomparables a la província d’Errachidia, revivint així els seus inicis.