8.1 C
Igualada
Divendres, febrer 3, 2023

El curs escolar 2016-17 s’iniciarà amb un nou servei de telèfon anti-bullying

El consell de ministres ha aprovat la posada en marxa del telèfon anti-bullying, un númerogratuït per a mestres, alumnes i famílies que vulguin denunciar qualsevol cas de maltractament o assetjament escolar.

telefon-anti-bullying-veuanoiaAquest servei telefònic serà atès per professionals en possessió d’una llicenciatura o grau universitari en Psicologia i es posarà en marxa aquest curs 2016-2017. L’atenció prestada inclourà orientació psicològica i suport de treballadors, integradors o educadors socials i advocats.

La vicepresidenta del govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres que ha aprovat la tramitació del contracte del servei d’atenció telefònica de casos de maltractaments i assetjament en els centres docents del sistema educatiu espanyol.

La posada en marxa del telèfon d’atenció a víctimes d’assetjament escolar és una de lesmesures incloses en el Pla Estratègic de Convivència Escolar, aprovat per l’executiu el 22 de gener d’aquest any.

Qui es beneficiarà d’aquesta ajuda

Els destinataris del servei seran els alumnes, familiars i tutors d’alumnes, personal dels centres docents, i qualsevol persona que tingui constància de casos de maltractaments o assetjament en l’àmbit escolar, dins o fora de l’aula.

El número de telèfon únic, en el qual es rebran les trucades telefòniques i es prestarà el servei, serà gratuït i no apareixerà a la factura telefònica des del qual es fa la trucada.

El servei serà especialment accessible per a persones amb discapacitat auditiva o de la parla, a través d’eines alternatives a la comunicació telefònica ordinària.

Un total de dotze empreses han optat a aconseguir el contracte per a aquest servei, que finalment ha estat adjudicat a AlcaláBC Servicios y Procesos. Segons la resolució signada el passat dia 3 pel secretari d’estat d’Educació, Marcial Marín, l’oferta de AlcaláBC és “la més avantatjosa” i l’import del contracte del servei puja a 398.872,35 euros, que s’abonarà amb càrrec als pressupostos dels exercicis 2016 i 2017.

Via: http://www.ccma.cat/324/el-telefon-datencio-a-victimes-dassetjament-escolar-actiu-aquest-curs-escolar/noticia/2746404/

Compartir

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies