Cuida les genives

Si no es tracta a temps i de manera correcta, la gingivitis pot derivar en periodontitis, una malaltia de les genives que pot comportar la pèrdua de peces dentals

98

inflamació genives vitaldent - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La periodontitis és una malaltia crònica que afecta les genives com a conseqüència d’una gingivitis no tractada a temps. En els casos més greus la periodontitis pot provocar la pèrdua d’una o més peces dentals, i en aquests casos, moltes persones es pregunten: he de reemplaçar la peça o les peces perdudes amb un implant?

Per comprendre millor el problema, cal entendre com evoluciona aquesta malaltia oral que afecta un percentatge molt elevat de la població.

Què és la gingivitis?
La gingivitis és una malaltia que sorgeix per l’acumulació de placa bacteriana a les genives. Els seus símptomes són l’enrogiment i el sagnat de les genives, principalment quan ens raspallem les dents.

Per prevenir una gingivitis és molt important mantenir una bona higiene oral i seguir aquests consells:

Rentar-se les dents 2 o 3 vegades al dia després de tots els àpats utilizant la pasta de dents aconsellada pel teu dentista.

Utilitzar fil dental per eliminar la placa bacteriana i les restes d’aliments que queden en els espais interdentals.

Recórrer, un cop acabat el raspallat, a l’elixir bucal. Des de Vitaldent Espanya t’aconsellem utilitzar un elixir que contingui fluor perquè té propietats antibacterianes. La gingivitis és una malaltia reversible, però si no es detecta i tracta a temps, pot empitjorar fins a derivar en periodontitis. Per això, en aparèixer el primer signe o dubte et recomanem fer una consulta amb el teu dentista de confiança perquè pugui oferir-te el tractament més adequat, ja que la periodontitis crònica és irreversible i afecta el teixit que serveix de suport a les dents, provocant la retracció de les genives, la pèrdua de l’os alveolar i la pèrdua de la dent.

implant vitaldent- La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catHe perdut peces dentals a causa de la periodontitis, puc posar-me implants?
Cada pacient és un cas únic, per això, si has perdut una o diverses peces dentals a causa d’una periodontitis, has d’acudir a qualsevol de les nostres clíniques perquè un implanleg de Vitaldent pugui oferir-te el tractament més adequat. Les conseqüències de no substituir amb implants les peces dentals perdudes són nombroses, vegem-ne algunes:

· Les peces adjacents a les dents perdudes es comencen a moure per intentar ocupar l’espai que ha deixat la peça absent. Cosa que es tradueix en un desajust de l’oclusió de la boca.

· Aquest moviment de peces provocarà un major risc de patir altres patologies orals, com càries o malalties periodontals en altres peces.

· Si patim la pèrdua de diverses peces, la nostra estètica es veurà afectada, no només a l’hora de somriure, sinó que patirem envelliment facial prematur i fins i tot pèrdua del contorn de llavis.

Per això és tan important substituir amb implants les peces dentals perdudes, perquè recuperem la funcionalitat i l’estètica de la boca, alhora que la protegim d’altres possibles afeccions.

Des de fa 25 anys, les clíniques Vitaldent s’encarreguen, amb professionalitat i eficiència, de la salut oral de tots els seus pacients. Les nostres clíniques t’ofereixen els tractaments d’implantologia més eficaços i moderns. El sistema d’mplantologia de càrrega immediata et permet recuperar l’estètica i la funcionalitat de la teva boca en el menor temps possible.

Recupera el teu somriure perquè puguis seguir gaudint de la vida somrient.

VITALDENT Igualada
Rambla Sant Isidre, 37
93 804 75 97